pozoriste_maskePredstava „Buđenje“ 5. juna u Pozorištu na Terazijama

 

Premijera beletske predstave „Buđenje“, koju po libretu Vuka Ršumovića režira Boško Đorđević, biće održana 5. juna u Pozorištu na Terazijama, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Direktor tog pozorišta Mihailo Vukobratović kazao je da je specifično za ovu predstavu to što je zamišljena kao scenski spektakl, jer ples i muziku prati specijalna 3D animacija koja se kod nas prvi put izvodi.

Povezana vest:  Beograd kandidat za svetsku prestonicu knjige 2018. godine

On je izrazio očekivanje da će ova multumedijalna predstava biti iskorak u pristupu scenskim spektaklima kod nas i da će naići na pozitivnu reakciju publike.

-Predstava je sinteza nekoliko vrsta umetnosti: dramskih minijatura, plesa, vizuelne impresije… – kazao je reditelj. Đorđević je rekao da originalnu muziku potpisuje Slobodan Marković i da kombinuje klasičan i moderan zvuk.

Povezana vest:  Program Kulturnog centra Beograda u toku sledeće nedelje

Poznati italijanski koreograf Mikele Merola kazao je da je njegov stil kombinacija zasnovana, s jedne strane, na klasičnom pokretu, a, s druge, na novim tehnologijama.

Visoka tehnologija i 3D animacija koja će biti korišćena u predstavi „Buđenje“ je poslužila za realizaciju otvaranja Univerzijade u Beogradu, a koja se sada nalazi u ovom pozorištu. Scenografski elementi imaju ulogu 3D projecionih površina koje su interaktivne sa igračima i glumcima na sceni.

Povezana vest:  Humanitarna izložba „Home/Hope – Kiša još pada" za pomoć ugroženima od poplava

U predstavi učestvuje baletski ansambl Pozorišta na Terazijama i glumci Ivan Bosiljčić, Dušan Kaličanin i Ana Maljević.