Artan Lili FOTO Roman Perovic

JOŠ IMENA ZA MUZIČKI PROGRAM MIKSER FESTIVALA 2015: ARTAN LILI I E-PLAY

Sedmi Mikser festival, najveća regionalna smotra kreativnosti i inovacija, održava se četvrti put u beogradskom kvartu Savamala, od 3. do 7. juna 2015. godine pod sloganom „Neizdrž”, sa snažnom namerom da uz učešće blizu 1000 stvaralaca iz zemlje, regiona i sveta, ukaže na društveni potencijal kreativnog stvaralaštva i aktivizma kao poslednju šansu za izlazak iz moralne, drušvene i ekonomske krize.

Četvrtog dana festivala, u subotu, 6. juna, na novom, otvorenom, muzičkom stejdžu Mikser festivala u Mostarskoj 5, kapaciteta od 2500 ljudi, TBF-u i Darkwood Dub-u pridružuje se beogradski noise pop bend Artan Lili, dok će uz Gobline i Eyesburn, 5. juna, nastupiti i E-Play. 

Povezana vest:  Džin Simons: Rok je mrtav

Artan Lili, bend koji je u godini za nama uneo svežinu na domaću scenu, doneće na binu Mikser Festivala originalni rok i pop noise zvuk. Refrene pesama koji su napisani u ženskom licu pevuši čitav region, a Artan Lili kreira novu muzičku istoriju. Iza sebe imaju osam pesama koje su sukcesivno izbacivali jednu za drugom, a koje je publika oberučke prihvatila: „Džoni“, „Srce“, „Ispod kože“ , „Ako stanemo tu“, kao i najnovija “Sajko”.  

Povezana vest:  Ekskluzivna premijera novog spota sastava Maroon 5 "Misery"

E-Play, miljenici beogradske publike, je alternativni rok sastav osnovan 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne- atmosferične gitare, ovaj bend veoma brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni. E – play trenutno svira u postavi Maja Cvetković, Danilo Nikodinovski i Goran Ljuboja Trut, a na Mikser festivalu 2015 imaće i gostujući vokal – Kiku Jovanović

Povezana vest:  Majli Sajrus: Nisam anoreksična, zdravo se hranim, probajte i vi

Ulaznice za četvrti dan Mikser Festivala 2015, 6. jun, nabavite na prodajnim mestima Gigs Tixa po specijalnoj ceni od 800 dinara za prvih 500 karata. Cena za treći dan festivala, 5. jun, biće 800 dinara do 1. maja, kada će se podići na 1000 dinara. Petodnevni komplet ulaznica je u prodaji po ceni od 2500 dinara do 10. maja, dok će nakon tog datuma cena biti 3000 dinara.

Informacije o celokupnom muzičkom programu Mikser Festivala i satnici pratite na festival.mikser.rs i facebook.com/mikser.belgrade.