TORI KELLY Photo Nobody Lo 300CMYK 1TORI KELLY MTV PUSH IZVOĐAČ MESECA MAJA
 
Maj je super mesec pa je zato MTV za Push izvođača odabrao isto tako super pesmu koju peva mlada i veoma talentovana pevačica Tori Kelly. Ukoliko niste do sada čuli za nju, obavezno obratite pažnju na njenu muziku, a posebno se zaustavite kod singla „Nobody Love“.
Tori je rođena i odrasla je u gradu Temekula u Kaliforniji u muzičkoj porodici. Tata joj je takođe pevač i basista, dok njena mama svira klavir i saksofon. Muzika je oduvek bila veoma bitna u njihovom domu, a kao jedan od najranijih uticaja na njen ukus je imala je pevačica gospela Crystal Lewis. „Moj tata je uvek puštao njene ploče, pored Jill Scott, Jeffa Buckleyja i Maxwella. Pošto sam još kao devojčica stalno pevušila po kući, znao je da mora da mi „napuni glavu“ kvalitetnom muzikom“. I to je urodilo plodom pošto je Tori već sa 12 godina počela da svira bubnjeve, a za 15. rođendan je na poklon tražila softver za pravljenje muzike.
2009. godine je na pozamljenoj gitari napravila prvu obradu, pesmu „The Only Exception“ grupe Paramor, i okačila je na internet. Par godina kasnije, tačnije 2012., zahvaljujući njenoj verziji hita „Thinkin’ Bout You“, koju u originalu izvodi Frakn Ocean, napravila je prvi veći proboj nakon što je taj video dostigao više od 22 miliona pregleda. Ljudi su potpuno oktkinuli na nju i danas je njen YT kanal prati više od milion korisnika i broji preko 87 miliona pregleda. Tori se naravno nije zaustavila samo na obradama tuđih pesama, već je 2012. godine objavila svoj autorski EP „Handmade Songs by Tori Kelly“, za koji je sama pisala tekstove, radila produkciju i miksovanje. Uspeh nije izostao. Osim fanova, zavolele su je i kolege, pa je dobila priliku da nastupa pre Eda Sheerana i Sama Smitha na njihovim turnejama. Sam je bio potpuno oduševljen kada ju je čuo po prvi put. „Video sam je kako peva uživo i nikada ranije nisam imao takvu fizičku reakciju na nekog pevača kao tada na nju! Njene vokalne sposobnosti su neverovatne. U potpunosti vlada svojim glasom koji je kao slatkiš preliven medom“.
Tori uveliko priprema pesme za svoj novi album, a dok nas ne obraduje sa novim materijalom, ugurajte pesmu „Nobody Love“ u vašu plej listu i gledajte je kao Push izvođača na MTV kanalu tokom celog maja!
Povezana vest:  MTV WORLD STAGE – OZZFEST 2010 u petak, 29. aprila u 21:00!