OKTAVA-BG-webKoncert učenika Škole moderne muzike „Oktava“ u Domu omladine Beograda

U organizaciji koncertne agencije RockSvirke i Doma omladine Beograda ponosno najavljujemo nastup Škole moderne muzike Oktava koji će se održati u četvrtak, 7. maja u klubu Doma omladine sa početkom u 21 čas. Koncert je uvod u edukativne aktivnosti koncertne agencije za koje se nadamo da će u budućnosti biti sve više, kako u Beogradu tako i u drugim gradovima Srbije.

Škola moderne muzike Oktava osnovana je 1.10.1990. Kroz kurseve škole u proteklih dvadeset godina prošlo je više od 400 polaznika. Osnivač škole Milan Milosavljević – Mikica je započeo svoj rad na temeljima škole Radomira Mihaijlovića – Točka. R.M. Točak je u početku rada škole zajedno sa M. Milosavljevićem bio predavač. Predmet izučavanja je rok, džez i bluz muzika.

Povezana vest:  Lea Dobričić kreće na veliko finale takmičenja za DJ rezidenturu na Ibici

Škola gitare trenutno ima 70 polaznika. Učenici su uzrasta od 8 do 25 godina. Škola radi u prostorijama Doma omladine u Kragujevcu. „Oktava“ je opremila školu (akustične gitare, el. gitare, bubnjevi, kompjuter, pojačala, tabla, kompletna binska oprema za javne nastupe…) tako da su učenici u mogućnosti da na najbolji način uče osnove moderne muzike. Oktava ima izuzetnu koncertnu aktivnost. Više puta godišnje organizuje javne nastupe, koncerte, javne časove.

Povezana vest:  Počinje prodaja karata za GREGORIAN

Škola moderne muzike Oktava na najlepši način nastavlja tradiciju rok muzike, započetu u Kragujevcu „sedamdesetih“. Učestala koncertna aktivnost Oktave izbacila je u prvi plan mnogo mladih muzičara. U svom standardnom repertoaru naši učenici sviraju najteže i najzahtevnije kompozicije najvećih rok i džez muzičara. Izvode ih u originalnim aranžmanima – Džimi Hendriks (Jimi Hendrix), Stiv Rej Von (Stevie Ray Vaughan), Erik Klepton (Eric Clapton), Sting, Đango Rajnard (Django Reinhardt), R.M. Točak…

Povezana vest:  Marko Mandić, kene beri – Leto stiže

Naši nekadašnji učenici žive i bave se muzikom u SAD, Kanadi, Australiji, Norveškoj, Španiji, Velikoj Britaniji!

Cena ulaznice: 100 dinara (blagajna Doma omladine)