Bryan Cranston as Walter White 2Originalna serija „Čista hemija“ kreće na kanalu AMC

Valter Vajt doživljava najgoru krizu srednjih godina. Serija Čista hemija (u originalu Breaking Bad), kojoj su kritičari dali visoke ocene, jeste crnohumorna drama koja odslikava život u trenutku tragične istine kada Valter otkriva da umire od raka pluća. Nosilac brojnih nagrada, među kojima su Emi za najbolju dramu i Zlatni globus za najbolju televizijsku seriju, obe osvojene u 2014, Čista hemija će od prve sezone premijerno biti prikazana na AMC kanalu, 7. maja u 22:00, i nastaviće sa emitovanjem svakog četvrtka u 22:00.

Povezana vest:  Neću da ćutim: Priče običnih ljudi koji se bore za bolje društvo

Serija ČISTA HEMIJA prati glavnog lika, Valtera Vajta (Brajan Krenston), profesora hemije koji živi u Nju Meksiku sa suprugom, sinom tinejdžerom koji ima cerebralnu paralizu i kćerkom, koja je još uvek beba. Vajtu je dijagnostikovan III stadijum raka i lekari mu daju još dve godine života. Sa novim naletom neustrašivosti poduprte medicinskom dijagnozom, kao i željom da obezbedi finansijsku sigurnost za svoju porodicu, Vajt odlučuje da uđe u opasan svet droge i kriminala u kom počinje brzo da napreduje. Serija istražuje kako smrtna dijagnoza, kakva je Vajtova oslobađa tipičnog muškarca svakodnevnih briga i ograničenja normalnog društva i prati njegovu transformaciju od porodičnog čoveka blage naravi do kralja trgovine drogom.

Povezana vest:  SkyShowtime najavio kada će platforma biti dostupna u centralnoj i istočnoj Evropi

Od svoje svetske premijere, serija Čista hemija je dobila brojne nagrade i nominacije, 165 Emi nagrada i 58 nominacija uključujući i nagradu za Najbolju dramsku seriju 2013. i 2014. Serija je osvojila i dve Pibodi nagrade, jednu 2008. i jednu 2013. godine. Za lik Valtera Vajta, Brajanu Krenstonu je dodeljen Prajmtajm Emi za najbolju mušku ulogu u seriji čak četiri puta (2008, 2009, 2010. i 2014). Čista hemija je osvojila Emi za najbolju seriju 2014, iste godine kada joj je dodeljen i Zlatni Globus za najbolju televizijsku seriju, a Brajan Krenston za najbolje odglumljenu ulogu u televizijskoj seriji. Serija je ukupno osvojila 110 i bila nominovana za 262 nagrade.

Povezana vest:  Premijera nove HBO serije "Nadzirači" 21.10. na HBO GO-u i HBO-u

ULOGE

Bryan Cranston Walter White

Anna Gunn         Skyler White

Aaron Paul          Jesse Pinkman

Dean Norris        Hank Schrader

Betsy Brandt      Marie Schrader

RJ Mitte               Walter White, Jr

_________________________________________________________________________