Mans ZelmerlowMans Zermelov pobednik Eurosonga 2015!

Predstavnik Švedske Mans Zermerlov pobedio je večeras u finalu Pesme Evrovizije održanom u Beču, dok je predstavnica Srbije Bojana Stamenov zauzela 10. mesto.

Šveđanin je pobedio pre završetka zvaničnog glasanja, pošto je ostvario nenadmašiv rezultat i na kraju osvojio 365 poena.

Predstavnica Srbije osvojila je 53 poena, a u finalu ovog takmičenja nastupila je večeras, pod rednim brojem osam, u prvom delu završnice Evrosonga.

Od finalista iz regiona predstavnik Crne Gore na Pesmi Evrovizije Nenad Knežević Knez, sa pesmom Željka Joksimovića, osvojio je 12. mesto sa 44 poena.

Povezana vest:  Kamperom do Islanda preko šest država zbog snimanja spota

Slovenija je, kao prva zemlja učesnica, otvorila veliko finale, u kojem se takmičilo rekordnih 27 zemalja, pošto je po prvi put nastupila i Australija.

U finalnom delu učestvovali su Slovenija, Francuska, Izrael, Estonija, Velika Britanija, Jermenija, Litvanija, Srbija, Norveška, Švedska, Kipar, Australija, Belgija, Austrija, Grčka, Crna Gora, Nemačka, Poljska, Letonija, Rumunija, Španija, Mađarska, Gruzija, Azerbejdžan, Rusija, Albanija, Italija.

U glasanju je učestvovalo 40 zemalja, koliko je ukupno uzelo učešće u ovogodišnjoj, 60-oj Pesmi Evrovizije. Predstavnica Srbije dobila je 12 poena jedino od Crne Gore. Od Makedonije 10, Slovenije 6, Austrijalije i Švajcarske po 5, Austrije, Češke i Italije po 3, Albanije i Izraela po 2, Holandije i Velike Britanije po 1 poen.

Povezana vest:  LUDA VOŽNJA SA RITOM OROM U EMISIJI »THE RIDE«

Bojana Stamenov, međutim, pobednica je po popularnosti, ocenio je šef delegacije Srbije na Pesmi Evrovizije dan pre finala. On je istakao da je ostvaren efekat da je Bojana faktički pobedila na Evrosongu pre njegovog samog održavanja.

Bojana je bila miljenica medija, ali i brojnih fanova Evrosonga koji su doputovali u Beč.

Njena pesma nailazila je svugde, gde se izvodila u Beču, na oduševljenje prisutnih.

Povezana vest:  Goribor, Kandžija, The Mothership Orchestra, Bdat Džutim i Iskaz na Trenchtown festivalu

Inače u pres-sali, za vreme nastupa Albanije, novinari te zemlje mahali su i sa zastavom Kosova.

Prethodno se na bečkom trgu ispred Većnice, u Evrovizijskom selu, gde je preko velikog ekrana više desetina ljudi pratilo direktan prenos, dogodio manji incident kada se ne binu na kojem je bio postavljen ekran, popela jedno osoba sa zastavama Albanije, Kosova i Velike Albanije.

PHOTO: Nigel Treblin/Getty Images Entertainment