bombaj stampaPovratnički album Bombaj štampe

 

Sarajevski rok sastav „Bombaj štampa“, u kome je gitarista i pevač glumac Branko Đurić-Đuro, objaviće uskoro povratnički album „Neka Đ odma’ dole CJ!“, koji najavljuje singl „Vriska“, saopštio je zagrebački diskograf „Dalas rekords“ (Dallas Records).

-Pesme na albumu su nastajale u Nedinoj (gitarista Nedim Babović) i Đurinoj glavi u zadnjih desetak godina, a svoj konačni oblik dobile su u proleće 2009. godine, u Nedinom studiju ‘Bombaj štampariji’ (u Sarajevu) – saopštio je Dalas.

Povezana vest:  Pink želi detetu da da ime po viskiju

„Bombaj štampa“, „Zabranjeno pušenje“ i „Elvis Dži Kurtović“ bila su glavna imena pokreta Novi primitivizam početkom osamdesetih godina u Sarajevu, a članovi sva tri sastava učestvovali su u kultnoj televizijskoj humorističkoj emisiji „Top lista nadrealista“.

Đurićev bend snimio je prvenac „Bombaj štampa“ (1987) sa koga su bili jugoslovenski hitovi „Često poželim“, „Mrak i ja“ i „Mali motorin“, a potom i drugi album „Ja mnogo bolje letim sam“ (1990), da bi obustavili rad sa početkom rata u Bosni i Hercegovini.

Povezana vest:  Upoznajte Hip hop kulturu – 2HOT4STAGE FEST 2022

Nastavivši glumačko-producentsku karijeru u Sloveniji, Đurić je ponovo okupio „Bombaj štampu“ specijalno za nastup ispred legende svetskog rokenrola Čaka Berija (Chuck Berry) pretprošle godine u Opatiji.

-Svi članovi benda imaju isti nadimak ‘Mili’. Titula ‘Mili’ je automatski dodeljena svima koji su ikada svirali u ‘Bombaj štampi’, i nekolicini prijatelja i užih članova porodice. Novi album posvećen je svim ‘Milijima’ od Australije preko Amerike i Kanade… – saopštio je Dalas.

Povezana vest:  Keli Klarkson o pop i kantri muzici, novom dečku, albumu