rundek promo mostoviRundek Cargo Trio brodom dovezao Mostove u Beograd

Rundek Cargo Trio objavio je danas novi album „Mostovi“, koji je promovisan simboličnom rečnom plovidbom do beogradskih mostova, uz prolazak nedaleko od „Barutane“ na Kalemegdanu gde će održati koncerte 12. i 13. juna.

Gitarista i pevač Darko Rundek, violinistkinja Isabel Katala (Catala) i multiinstrumentalista Dušan Duco Vranić odsvirali su, tokom plovidbe brodom od Dunava do Starog savskog mosta, pesme „Don Juan“, „Ima ih“ i „Mostovi“ sa novog CD-a, kog je u Srbiji objavila promoterska kuča Long Play.

Povezana vest:  Masimo Savić 19. juna u Beogradu

Govoreći brojnim novinarima i prijateljima o značenju naziva albuma Rundek je objasnio da su to „mostovi koji spajaju dvije obale, koje mogu biti gornja i donja, lijeva i desna, ali i unutarnja i vanjska“.

-Nadam se da ćete u tom albumu uživati. Mi smo vrlo ponosni na njega“, rekao je Rundek, najavivši da će njegov Trio na koncertnoj promociji u „Barutani“ 12. i 13. juna „ispreplesti novi album sa stvarima od prije, koje se nekako uklapaju u duh ‘Mostova’.

Povezana vest:  Još jedan koncert "Hladnog piva" u Hali sportova u Beogradu

Rundek Cargo Trio nastupa i 27. juna na Arsenal Festu u Kragujevcu.

Long Play je zvanično objavio „Mostove“ 1. juna, od kada se disk dobija isključivo uz kupljenu ulaznicu, za neki od dva beogradska koncerta, koja košta 1.500 dinara. Kupovina CD+ulaznice ide samo na glavnim Eventimovim prodajnim mestima – blagajnama Doma omladine Beograda i Kombank arene, Biletservisu na Trgu Republike i u Šoping centru „Ušće“.

Povezana vest:  MTV Express: Dubioza kolektiv

http://www.eventim.rs/rs/ulaznice/rundek-cargo-trio-beograd-barutana-396510/event.html

CD „Mostovi“ pojaviće se u redovnoj prodaji tek nakon koncerata 12. i 13. juna u beogradskoj „Barutani“.

undek Cargo Trio kao najavu svog drugog albuma objavio je početkom aprila singl „Don Juan“. Na „Mostovima“ je i singl iz oktobra 2013. godine „Midnight Calypso“. Prvi album Rundek Cargo Trija bio je „Plavi avion“ (2010).

„Mostove“ je uporedo na CD-u u Hrvatkoj CD objavio Menart.

PHOTO: Boris Vezmar