lena_zastavaEUROSONG 2010

 

Nemica Lena od bajke napravila stvarnost

 

Leno, ti si od bajke napravila stvarnost – pišu danas nemački komentatori, povodom pobede Nemice Lene Majer-Landrut sinoć u Oslu, u finalu 55. takmičenja za Pesmu Evrovizije.

Devetnaestogodišnja Lena Majer, rođena u Hanoveru, čiji je deda, po očevoj strani, nemački diplomata Andreas Majer – Landrut poreklom iz nemačko-baltičke industrijske porodice, uspela je u sred „maturskog stresa“, da u Oslu sakupi 246 poena, više nego svi nemački predstavnici zajedno u poslednjih šest godina.

Ovaj „vunderkind“, kako je nazivaju, koja je pesmom „Satelite“ osvojila prvo mesto na „Evroviziji“, ne odgovara rado na pitanja o privatnom životu. Za nju se kaže da predstavlja mešavinu dobrote i ljupkosti, ali i profesionalnosti.

Povezana vest:  Šta to preti 1D petorki?

Lena je odrasla kod majke u Hanoveru, a njen otac Ladislas, čovek na kraju četrdesetih godina, s kosom zavezanom u rep, koji devojčicu, kako piše štampa, nije video 16 godina, svira gitaru i bavi se muzikom.

-Za mojim stolom će zauvek biti mesto za Lenu – rekao je otac koji živi u Kelnu, od koga je pevačica nasledila prelepe braon oči i koji je Lenu na televiziji, kako je rekao, posle svih tih godina, odmah prepoznao.

On žali zbog svega, ali ne optužuje, i kaže da bi izgledalo smešno ako bi sada želeo novi konkakt sa ćerkom, na koju je ponosan.

Nije, međutim, samo on ponosan na svoju ćerku – „Evropa je Lena“, uzbuđeno komentarišu nemački mediji uspeh i radost, koju je 83-milionskoj naciji donela Lena.

Povezana vest:  Srpska nova godina na Trgu republike: Goran Bregović večeras dobija „pojačanje“

Mnogi su se nadali, a malo njih je verovalo da će ova devojčica, iza koje stoji moćni nemački producent Štefan Rab, sinoć tako ubedljivo pobediti na „Evrosongu“, u konkurenciji 25 kompozicija – 20 koje su se plasirale iz dva polufinala glasovima publike i žirija i pet direktnih finalista, predstavnika Veleke Britanije, Nemačke, Francuske, Španije i domaćina, Norveške.

Lena, kažu, dosledno ide ka cilju – malo je bila nervozna na generalnoj probi, ali je onda uspela da otpeva svoj hit, tako da je drugoplasiranu Tursku ostavila za sebe sa čak 76 glasova.

Ova mlada devojka, koja na „fejsbuku“ ima više prijatelja od nemačkog kancelara Angele Merkel je, piše štampa, imala moru da od uzbuđenja ne zaboravi tekst pesme, onda je pila dosta vode i sve je prošlo ko rukom odneto… a, poslovično dobro organizovani Nemci su već danas, naravno, počeli da diskutuju o pripremama za sledeću „Evroviziju“.

Povezana vest:  Eminem najpopularniji muzičar na Fejsbuku

Kada je u pitanju srpski predstavnik Milan Stanković i pesma Gorana Bregovića „Ovo je Balkan“, s kojom je zauzeo 13. mesto, nemačka štampa tome ne posvećuje naročitu pažnju, ali piše da mladi Milan izgleda kao izgubljeni sin Klaudije Rot, poznate nemačke političarke i predsedavajućeg stranke „Zeleni“, koja „u dlaku“ ima frizuru kao on.

Galeriju fotografija sa EUROSONGA 2010 možete pogledati OVDE!