FWF Autor Bojan Vasiljevic

SUMMER FESTIVAL REPORT – SPECIJANA REPORTAŽA SA FRESH WAVE FESTIVALA

Fresh Wave Festival je letnji muzički festival koji se od 2012. godine održava u Banja Luci. Smešten između tvrđave Kastel i reke Vrbas, jedini je festival elektronske muzike u tom gradu. Fresh Wave Festival je počeo kao velika žurka, a danas je trodnevna nezaobilazna destinacija koju je u početkom avgusta posetilo 14.000 partijanera iz celog regiona i inostranstva.
Ekipa emisije Summer Festival Report zaputila se put Banja Luke i snimila specijalno izdanje posvećeno upravo Fresh Wave Festivalu. U sredu u 21:00 sat na MTV kanalu pogledajte ekskluzivni izveštaj sa ove trodnevne žuke. Kroz najzanimljivije momente vodiće vas DJ Joma Maja, jedno od vodećih imena regionalne DJ scene a koja je i sama nastupala na ovom festivalu, i koja je popričala sa organizatorim,a izvođačima i posetiocima Fresh Wavea.
Prvo veče festivala je bilo rezervisano za techno muziku. Glavna zvezda je bio španski DJ Christian Varela, uvek rado viđen gost na ovim prostirima. Pored sjajnog provoda koji je priredio, Varela je i otkrio ko su mu uzori i inspiracija među izvođačima i kompozitorima klasične muzike pošto i sam svira klavir i komponuje simfonije. Jedan od najuspešnijih regionalnih DJ-eve, Mladen Tomić je takođe podelio svoje oduševljenje festivalom i otkrio neke super stvari koje planira za naredni period.
Čućete i kakve je utiske poneo iz Banja Luke italijanski DJ Uto Karem, da li više voli da nastupa na festivalima ili klubovima, kakvi su mi planovi za budućnost, a njegov osmeh će sam odgovoriti na pitanje kako mu se svidela rakija!
Drugo veče je prošlo u znaku sve popularnije EDM muzike. Headlineri te noći su bili beogradski dvojac The Beatshakers, koji su sa Joma Majom popričali o najluđim stvarima koje su uradili na stejdžu, dok su njihove kolege iz Grčke, Bang La Decks, otkrile šta je najbolji, a šta najgori deo kada si DJ.
Treće večeri dominirala je house muzika i masu su do ludila doveli Tomcraft i Roger Sanchez. Oduševljeni atmosferom i svežom energijom, ova dva velikana su obećala da jedva čekaju da se ponovo vrate.
Fresh Wave je ove godine postao bogatiji za još jedan stejdž – Energy binu, koju je zatvorio Marko Nastić koji najavlio novi projekat na kojem radi sa kantautorkom Anom Ćurčin i koji će predstavljati zanimljiv miks akustike i elektronike.
Zvanični afterparty-ji su se održavali u na plaži u klubu Opium, a više o tome je rekao banjalučka DJ legenda Woodie. U sklopu festivala su bile održane i razne kreativne radionice, a Joma Maja je posetila i neke od njih, tako da očekujete i kratak izveštaj odatle…
Puno pozitivne energije, dobre muzike, zadovoljnih posetilaca i super intervjua sa Fresh Wave Festivala očekuju vas u specijalnom izdanju Summer Festival Reporta, zato ne propustite da pogledate emisiju u sredu u 21:00 samo na MTV kanalu!
SUMMER FESTIVAL REPORT – FRESH WAVE FESTIVAL
P: sreda @ 21:00
R: četvrtak @ 22:40, petak @ 19:00, subota: 12:10 i nedelja @17:30

Povezana vest:  Fuzija brazilske tradicije i džez roka Alexandre Cunha Quintet na Nišville jazz festival