BelgradeBeerFest 2015 Dan6 photo Ivan Urosevic koncert iznenadjenja

Završen BELGRADE BEER FEST 2015.

Šesto veče Belgrade Beer Festa proteklo je u u odličnoj artmosferi i uz obilje dobrih koncerata i impozantnom broju posetilaca koji su poslednjeg dana uživali u muzici i pivu. Večernje zagrevanje počelo je „gruvanjem“ sa bine uz bend Zemlja gruva. Potom su se Ušćem zaorili poznati hitovi u izvođenju Bijelo Dugme Tribute Banda i grupe Valentino, čije je pesme publika pevala u glas.

Najveća euforija osetila se pred koncert iznenađenja i prvi nastup na Beer Festu – Vlade Georgieva. Dobro raspoloženi Barba nizao je hitove koje je pevao u glas sa 120.000 ljudi u festivalskom prostoru. Još jednu noć bez kiše ispratio je najveći broj posetilaca za šest dana trajanja festivala, a nastupom legendarne YU grupe, koja je svirala glasno i oštro, baš kao što dolikuje finišu završen je ovogodišnji 13. Belgrade Beer Fest.

Uprkos neočekivano lošem vremenu, ovogodišnji Belgrade Beer Fest, posetilo je preko pola miliona ljudi, što je dokaz da je ovo festival koji može odoleti svim izazovima i preprekama. Stotine hiljada posetilaca su za šest dana, u atmosferi koja se može doživeti samo na ovom festivalu, uživali u svim koncertima bez obzira da li je padala kiša ili ne.

Povezana vest:  THE CULT I NAZARETH KRAJNJE SKROMNI U ZAHTEVIMA GITARIJADI

Festival je protekao u najboljem redu, bez ikakvih problema i incidenata. Ponosni smo na posetioce festivala koji su u potpunosti poštovali sve bezbednosne mere i u izuzetnom raspoloženju uživali u 36 koncerata i degustaciji oko 150 pivskih brendova.

Oko 34.000 postilaca koristilo je usluge besplatnog prevoza u okviri akcije »Društvo, ko vozi kući?« koju su zajedničkim snagama organizovale kompanija Heineken Srbija i GSP. Akcija organizovana za posetioce koji su želeli u većoj meri da se prepuste omiljenom napitku, dala je odlične rezultate, jer i na ulicama Beograda za šest večeri nije bilo nikakvih incidenata u saobraćaju. Ovome je svakako doprinela profesionalna podrška i saradnja pripadnika MUP-a Republike Srbije.

Povezana vest:  Ove srede u 20:00 u emisiji MTV Express gostuje Laka

Rezultati društveno odgovorne kampanje »Biram da recikliram«, koja je sprovodena sedmi put, nedvosmislena je pokazala da među posetiocima festivala raste svest o značaju reciklaže kao i o zaštiti životne sredine. Tako je u okviru ove akcije koja je sprovedena tokom trajanja Beer Gardena i tokom šest dana Beer Festa prikupljeno oko 400 kilograma limenki za reciklažu.

Hvala svim partnerima festivala, bez kojih bi besplatan ulaz bio nemoguć.

Hvala medijima koji su prenosili pozitivne vibracije i atmosferu.

Posebno se zahvaljujemo gradu Beogradu i Beokom servisu, zahvaljujući kojima smo posetiocima i za vreme vremenskih nepogoda omogućili lakši i udobniji boravak u festivalskom prostoru. Gradsko Zelenilo je posulo 250 kubika biomase i maksimalno saniralo posledice kiše. Takođe, uz podršku grada, a zbog verne publike festival je produžen jedan dan što se ispostavilo kao dobra odluka.

Povezana vest:  „From April to December" Dušana Petrovića – pomak u domaćem jazz i fusion zvuku

Posebno smo ponosni na turiste iz svih delova sveta. Festivalski turizam je u velikoj ekspanziji u Evropi i svetu pa su festivali jedan od najvažnijih razloga pri donošenju odluke o putovanju. Oni su odličan vid promocije jedne nacije, zemlje i njenih potencijala, mnogo bolji od direktnog reklamiranja. Podstiču ekonomski razvoj, povezuju zajednicu, stvaraju netipična turistička iskustva. Pored direktnih finansijskih rezultata za budžet, poruka koju će posetioci festivala iz drugih zemalja poneti sa sobom, da je Srbija gostoprimljiva zemlja, željna druženja i interakcije sa okruženjem, najvažnija je i nemerljiva vrednost Belgrade Beer Fest-a.
Realizaciju 13. Belgrade Beer Festa svesrdno su pomogli Skupština grada Beograda, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Turistička organizacija Beograda.

I ovoga leta smo napravili ŠEST dana odlične atmosfere, dobrog druženja, sklapanja poznanstava i mešanja kultura.
Vidimo se na 14. Belgrade Beer Festu na Ušću.