BBC objavio listu debitanata koji će obeležiti 2010.

Radio BBC je, tradicionalno, objavio BBC Sound listu debitanata koji će, prema proceni BBC-jevih kritičara, obeležiti sledeću godinu.
Na listi se našlo 15 izvođača, od kojih neki već imaju albume, a oni su:

ellie_gouldingEllie Goulding – 21-ogodišnja autorka i pevačica čije pop pesme opisuju kao “mešavinu Kate Bush, Bjork i Stevie Nicks sa elekto zvukom” u narednoj godini će se uklopiti u sadašnju pop scenu. Upravo je osvojila BRIT Critics Choise nagradu za 2010. godinu.

Daisey Dares You  – 16- ogodišnja pankerka Daisey Coburn čiji su idoli Kurt Cobein i Karen O.

Delphic – mančesterski bend koji kominuje gitare i elektroniku. Nastupili su kao predgrupa za Orbital i Kasabian.

Povezana vest:  Godišnjica smrti Ejmi Vajnhaus

Devlin – 20- ogodišnji reper sa grime scene istočnog Londona, koji upravo radi na svom prvom izdanju Bud, Sweat & Beers.

The Drums – američki gitarski bend sa uticajima melodičnih The Beach Boys i The Cure. Neki kažu da zvuče kao “ Iggy Pop i Lou Reed u obradama ženskih bendova iz 60-ih”.

Evrything Evrything – nastao na koledžu u Mančesteru, ovaj bend navodi The Radiohead i The Beatles kao glavne uticaje. Tvrde da žele po svaku cenu izbeći klišee.

Giggs – reper iz Južnog Londona, autor autobiografskih stihova o uličnom i zatvorskom životu. Nedavno je potpisao ugovor sa XL, izdavačima The White Stripes, M.I.A-e i Adele. Sarađivao je sa The Streets.

Povezana vest:  Srbija ponovo na „Pesmi Evrovizije"

Gold Panda – pseudonim producenta Derwina koji stare snimke sa audio i video kaseta, pronađene u prodavnicama starih stvari, remiksuje u mini instrumentale.

Hurts – elektropop duo iz Mančestera, nastao pod uticajem disco-lento (spori disco), koji su članovi otkrili na putovanju po Italiji.

Joy Orbison – 22-ogodišnji house DJ po imenu Pete O’Grady. Iako ima 10-godišnje muzičko iskustvo, radi kao fizički radnik u pošti jer više voli da mu muzika bude odmor od posla, a ne posao.

Marina and the Diamonds (Marina Diamandis) – pevačica grčko-velškog porekla i dramatičnog scenaskog nastupa. Kritičari kažu da zvuči kao kada bi “mlada Liza Minnelli u brodvejskoj predstavi pevala o životu Tori Amos”.

Owl City – mladi Amerikanac potaknut mrtvilom svog malog mesta u Minesoti, završio je nedavno turneje u Kini i Severnoj Americi.

Povezana vest:  S.A.R.S. U MTV EXPRESS-u

Rox – soul pevačica koja je pevačku karijeru počela u crkvi. Inspiracija su joj Sade i Lauryn Hill.

Stornoway – petočlani folk bend prijatelja sa Oksford koledža.

Two Door Cinema Klub – irski bend sa tri gitare, klavijaturama i bubnjevima. Nedavno su potpisali ugovor sa francuskm izdavačkom kućom Kitsune.

Prošlogodišnja lista BBC Sound foe… tipovala je na: The Big Pink, Dan Black, VV Brown, Empire of the Sun, Florence and the Machine, Frankmusik, Kid Cudija, La Roux, Lady GaGu, Little Boots, Master Shortieja, Mumford and Sons, Passion Pit, The Temper Trap i White Lies.