Sam Smith - Guinness World Records 2 universalmusic.rs - Carsten Windhorst

Sam Smith oborio dva ginisova rekorda u jednoj nedelji!

Sam Smith, britanski pevač i tekstopisac koji je za 18 meseci potpuno osvojio srca fanova širom sveta je u jednoj nedelji oborio čak dva Ginisova svetska rekorda!
Dvadesettrogodišnji umetnik je ušao u Ginisovu knjigu rekorda svojim debitantskim albumom „In The Lonely Hour“, koji je 69 nedelja uzastopno ostao na top 10 listi albuma u Velikoj Britaniji. Prethodni rekord držala je Emeli Sandé (takođe UMG izvođač) takođe sa debitantskim albumom iz 2012. godine – „Our Version of Events“ koji je na listi bio 63 nedelje.
Sam Smith je svoj drugi rekord oborio oficijelnom pesmom predstojećeg James Bond filma „Spectre“. „Writing’s On The Wall“ je prva James Bond pesma ikada, koja je tokom 52 godine postojanja ove franšize dospela na mesto #1 britanske liste singlova.
Sam Smith je svoje debitantsko izdanje „In The Lonely Hour“ objavio u maju prošle godine za Universal Music Group International i odmah debitovao na listi albuma na #1 mestu. James Bond singl „Writing’s On The Wall“ je takođe u prvoj nedelji od izlaska dospeo na #1 mesto liste singlova.
-Ovo je neverovatno! Velika je čast kada te prepozna Ginisova knjiga rekorda. Bilo je to neverovatnih 18 meseci – album je prevazišao čak i moje najluđe snove i sve to zahvaljujući podršci mojih divnih fanova, a snimiti prvu Bond pesmu koja je dospela na mesto #1 u Velikoj Britaniji je velika privilegija – rekao je Sam Smith o svom uspehu.
-Sam Smith ima neverovatan uticaj na muzičku industriju još od kada je njegovog debitantski album stigao na top liste a njegova dugovečnost je zaista zapanjujuća. Njegov drugi Ginisov rekord je jednako impresivan imajući na umu da su mnogi talentovani umetnici već više od pola veka pokušavali da naprave James Bond pesmu i dođu do top lista, a Sam je to uspeo i biće zauvek zapamćen u knjizi rekorda – dodao je glavni i odgovorni urednik Ginisove knjige rekorda Craig Glenday o Samovom uspehu.
Ulaskom u čuvenu Ginisovu knjigu rekorda, Sam Smith dodatno potvrđuje svoje mesto u pop muzici danas, u koju je ušao pre samo 18 meseci.
U Srbiji Sam Smith je takođe u prvoj nedelji od izlaska albuma dospeo na #1 mesto liste albuma streaming servisa Deezer, gde se i dalje nalazi u top 50 najslušanijih albuma.

Povezana vest:  Metalika najuticajnija rok grupa u proteklih 30 godina