Mostar Sevdah Reunion

MOSTAR SEVDAH REUNION 7. NOVEMBRA U MIKSER HOUSEU

Mostarske kiše u Savamali je manifestacija koja će se od 6. do 8. novembra održati u Mikser House-u, a na kojoj će se beogradskoj publici predstaviti kulturna scena grada Mostara. Pored izložbi, tribina, pozorišta, gastronomije, festival će obuhvatiti i koncertni program u okviru kojeg će 7. novembra nastupiti legendarni Mostar Sevdah Reunion, dok dan ranije na binu Mikser House-a stiže mostarski sastav Zoster.
Bogat i intezivan trodnevni program će od 6. do 8. novembra beogradskoj publici predstaviti kulturu Mostara, i to kroz izložbe, tribine, gastronomiju i muziku. Mostarski sastav Zoster će 6. novembra otvoriti muzički program manifestacije, dok će dan kasnije, 7. novembra, na bini Mikser House-a nastupiti legendarni Mostar Sevdah Reunion.
„Izuzetno nam je drago što se ponovo, nakon sedam mjeseci, vraćamo u Beograd. Naš posljednji koncert u Kolarcu, za koji se trazila karta više, je nanovo povezao Beograđane sa Mostarom, sa Šanticem, sa Eminom, tako da se organizator u Mikser House-u odučio da ovaj put malo šire predstavi Mostar. Jako nam je drago što ćemo ponovo vidjeti prijatelje iz Beograda kao i naše Mostarce koji trenutno žive u njemu. Za ovaj koncert smo pripremili i par iznenađenja- program smo malo adaptirali prostoru i nadamo se da ce biti jedna nezaboravna vecer za sve nas“, rekao je Dragi Šestić.

Povezana vest:  Billie Joe Armstrong na klinici za odvikavanje od raznih supstanci

Grupa Mostar Sevdah Reunion je nastala devedesetih godina u Mostaru, po ideji producenta Dragog Šestića i danas se smatraju jednim od najboljih i najpoznatijih balkanskih sastava na svetskoj world music sceni.

Već prvim albumom su skrenuli pažnju svojim specifičnim stilom i repertoarom baziranim na moderno aranžiranim sevdalinkama. Do sada su izdali 8 albuma. Tokom poslednjih 15 godina sarađivali su sa mnogim velikanima world music scene (Šaban Bajramović, Ljiljana Buttler, Esma Redžepova…), a sa njima je svoj prvenac snimila sada već svetski poznata Amira Medunjanin. Učestvovali su na preko stotinu world music i jazz festivala širom sveta, bili glavna tema četiri filma i brojnih televizijskih emisija.

Povezana vest:  Kings of Convenience donose drugu numeru sa novog albuma - „Fever"

Ulaz na dnevne programe manifestacije „Mostarske kiše u Savamali“ biće besplatan, dok se ulaznice za koncerte mogu nabaviti na svim prodajnim mestima Gigs Tixa. Cena ulaznica za nastup Mostar Sevdah Reunion-a je dostupan po ceni od 900 dinara do 1. novembra, kada će cena porasti na 1200 dinara. Cena ulaznice za VIP galeriju je 1500 dinara.

Povezana vest:  Najzgodnija devojka na Twitteru je… pa naravno Rijana