argo

Koncerti u KC Grad: Argo Vals, Liis Ring i maraton trojki

Kulturni centar Grad najavio je danas gostovanja muzičara iz Estonije, Slovenije i Makedonije koji će se do kraja nedelje serijom koncerata predstaviti beogradskoj publici.
U četvrtak 12. novembra nastupiće Argo Vals i Liis Ring iz Estonije, a u petak 13. novembra Grad će ponovo biti domaćin turneje „Od Vardara do Triglava“ koja sa tri benda iz Srbije, Slovenije i Makedonije obilazi Beograd, Skoplje i Ljubljanu.
Argo Vals, kompozitor i gitarista iz Estonije, tokom nastupa koristi nekoliko instrumenata: gitaru, ritam mašinu, fx pedale i sempler.
Na sceni stvara jedinstven i sebi svojstven zvuk, a provlači ga kroz stilove kao što su post-rock, nordic jaž i druge.
Komponovao je muziku i za TV emisije, plesne performanse. Argov debi album pod nazivom „Tsihcier“ je izašao na svetlost dana 2012 godine.
Nominovan je na „Estonija Music Awards“ za najbolji alternative/Indie album godine. Drugi solo album je objavio u junu 2015. godine.
Liis Ring je kao i Argo poreklom Estonka, a trenutno živi u Geteborgu, u Švedskoj.
Iako je već sa 10 godina snimala prve muzičke radove, njen talenat je prepoznat tek 2013. Otkrio ju je Estonski lokalni Indie/alter Đ preko soundclouda i tako se njena muzika našla na radio stanicama.
Nakon manje od godinu dana, izdala je svoj debi album pod nazivom „Fables of a Faraway“ u kombinaciji RnB, Indie, jaž i klasične muzike. Nakon toga su usledili brojni nastupi sa bendom i kao solo izvodač.
„Od Vardara do Triglava“ – Nikki Louder, Threesome i KNNT
predstaviće se publici u petak 13. novembar.
Muzički maraton trojki od „Vardara do Triglava“ predviđa jesenju turneju tri mlade referentne grupe iz tri različite države, u tri različita grada, u tri različite zemlje.
Trojka Nikki Louder, Threesome i KNNT će u okviru turneje „Od Vardara do Triglava“ osim u Beogradu nastupiti i u Ljubljani i Skoplju.
Threesome su eksplozivni power surf trio iz Beograda.
Primarno instrumentalan, ovaj bend predstavlja mešavinu surf rock stila iz ranih ’60-tih i new wave-a, punka i math rocka. Od pobede na Demofestu 2010, kontinuirano objavljuje kvalitetna muzička i video izdanja i nastupaju širom regiona i Evrope.
Uroš Milkić na gitari, Petar Živić na basu i Jovana Petrović za bubnjevima vraćaju izgubljenu veru u snagu i moć rock’n’rolla, hiperkomercijalizovanog, razvodnjenog, obesmišljenog i bljutavog u sadašnjoj post-Nirvana eri.
Njihova vizija surferskog zvuka ima punk oštrice i dinamiku na kojoj bi pozavideli i klasici ovog žanra.
Nikki Louder je haotični noise rock trio iz Slovenije, koji ima iza sebe oko dvestotinjak koncerata na teritoriji ex-Yu i više turneja po Evropi i Velikoj Britaniji. Sa svoja tri albuma, Nikki Louder zaslužuju titulu prvaka slovenačkoj bučnog noise-rocka.
Nikki Louder slušaoce rešeta brzim, prljavim rafalima energije koju daju naglašeno bubnjanje i gitarska buka, povremeno usporavajući u melodične prelaze, samo da bi uzeli predah za novi val grmljavine koja buši zvučnike.
Uprkos svom tom hardcore /math/ noise haosu koji nosi njihov zvuk, što je izraženo i u nadrealnim tekstovima pesama, sve skupa ipak ima savršeno muzički smisao, čvrsto je povezano u celinu i pruža vrhunsko iskustvo. Novi album „Trout“ izlazi u decembru 2015.
KNNT su netipičan duo iz Makedonije kojeg su 2010. godine osnovala Marko Janev (bubanj, sinth) i Ivan Trajev (sinth, bas).
U početku više industrial bend, koji se polako sve više okreće elektronskom zvuku, te eksperimentiranju i izbjegavanju žanrovskih okvira. Jedan od mlađih i zanimljivijih bendova skopske alternativne scene.

Povezana vest:  Kris Braun: Ne mogu da mrzim ljude koji me osuđuju