policajac trening 1

Tri Marije – sve u centar

Strelci beogradskog Policajca i Jedinstva iz Stare Pazove održali su zajednički trening pred odlazak u Nitru na međunarodni turnir ovog vikenda. Nisu učestvovali takmičari Partizana koji je bio domaćin zajedničkog treninga ove tri ekipe u ponedeljak.
– Gađali smo po dva meča na našem strelištu – kaže trener Policajca Ivan Manojlović.- Kuriozitet je da su tri Marije – Kolarević i Malić iz Jedinstva i Zavišić iz Policajca gađale odlično i pošto će biti i cimerke u Nitri, nadamo se da će i tamo biti podjednako uspešne. Zahvaljujem se kolegi iz Jedinstva Saši Ikeru na saradnji i Draganu Doneviću iz Partizana na gostoprimstvu na prvom treningu. Nastavili smo praksu da bar jednom mesečno strelci Policajca i Jedinstva treniraju zajedno. Ovakvi susreti pomažu i trenerima da razmenimo iskustva.
Najbolji rezultat u dva meča postigla je vazdušnom puškom mlada takmičarka Jedinstva Marija Kolarević sa 396 krugova. Marija Zavišić, nova zvezda Policajca imala je 392 kruga, a Marija Malić iz Jedinstva 390 krugova! Sve su još mlađe juniorke i pred njima je lepa budućnost. Junior Branko Mašanović iz Policajca je pištoljem zabeležio 555 krugova.
Polazak u Nitru je u četvrtak 12. novembra. Učestvovaće blizu 50 strelaca o trošku SS Srbije, SS Vojvdine, SS Beograda i klubova.
Prošle godine u Nitri, srpski strelci su u dva dana osvojili šest medalja- tri zlatne i tri bronzane. Drugog dana Novosađanka Sanja Vukašinović domogla se bronzanog odličja vazdušnom puškom. Prvog dana Tatjana Banjac (Novi Sad) pobedila je kod kadetkinja puškom, a Milica Babić (Novi Sad) bila je treća. Kadetska muška selekcija Srbije je osvojila zlato (Kovačević, Milovanović, Jovanović,) kao i kadetska ženska ekipa (Babić, Vukašinović, Banjac) i oba pobednička rezultata su rekordi turnira.
Pojedinačno, kadet Stevan Jovanović („Čika Mata“, Kragujevac) osvojio je treće mesto. Pre finala je bio prvi sa 619,8 krugova i novim rekordom turnira u osnovnom delu.

Povezana vest:  Tri odličja za srpske strelce