The-Cult-Hidden-City-small

Mesijski album The Culta „Hidden City“

Kada je Rolling Stone proglasio nastup The Culta za „mesijski moment Coachella festivala“ 2014. godine, malo njih je znalo da će naredno izdanje, deseto studijsko, biti objavljeno 5. februara, 2016. pod nazivom „HIDDEN CITY“.
Finalni deo trilogije, koju čine i Born Into this („The Fall“) iz 2007. i Choice of Weapon („Dark Night of the Soul“) iz 2012. godine, „Hidden City“ je usko povezana serija iskustva i vizija podvučena temom iskupljenja i ponovnog rođenja kroz muziku svojstvenu The Cultu. Astburyjev jedinstven bariton i krvlju natopljeni tekstovi uz Duffyjevu tinjajuću gitaru, obrazuju bez premca, neustrašivo muzičko okruženje.
Žestokim zvučnim napadom na početku prve pesme „Dark Energy“, „Hidden City“ odmah ulazi u tamnu suštinu. Polazeći od španske fraze „La Ciudad Oculta“ ili „hidden city“, album reflektuje buđenje savesti svojim tonom i kompleksnošću.
„Hidden City“ je metafora za naše duhovne živote, naše intimne unutrašnje živote,“ – objašnjava Astbury. „Video sam da današnji gurui pokušavaju da nude neke eliksire, proizvode kao da je to novi fenomen. Moja uloga je da odgovorim, ne da reagujem, da posmatram, učestvujem i širim kroz reči i muziku. Ne postoji veći autoritet od srca.“
Produkcija ovog brutalnog i prelepog remek dela „Hidden City“ poverena je Bobu Rocku a pesme su stvarali Ian Astbury i Billy Duffy.
Od kultnog albuma „Love“ iz koga izbija idealizam preko utopijskog „Beyond Good & Evil“ iz 2001. do najnovijeg zavodljivog „Hidden City“, bend živi svoju umetnost. Novo poglavlje sviće za The Cult, dok se budućnost otkriva, The Cult će odgovarati. To je ono što oni rade.
The Cult su Ian Astbury (vocal), Billy Duffy (gitara), John Tempesta (bubnjevi), Grant Fitzpatrick (bas gitara), Damon Fox (klavijature + ritam gitara).
„Hidden City“ album u Srbiji će biti dostupan u svim CD shopovima u distribuciji Lampshade Media.

Povezana vest:  Florence + the Machine imaju novi studijski album