Trofej Beograda 2015 Flajer

JUBILARNI XV KUP GRADA – TROFEJ BEOGRADA 2015 U BADMINTONU

U petak i subotu, 13. i 14. novembra 2015, Sportski centar „SLODES“ (Borska 92 f, Beograd) biće poprište jubilarnog XV Kupa grada – TROFEJA BEOGRADA 2015 u badmintonu koji će okupiti sve najbolje što srpski badminton ima u ovom trenutku. Za odličja na ovom turniru bogate tradicije boriće se oko 100 najboljih srpskih takmičara iz 10 badminton centara u svih pet seniorskih i četiri juniorske pojedinačne konkurencije igrača uzrasta do 11 i 15 godina. Seniorski turnir, koji organizuju Badminton savez Beograda, Badminton klub Beograd i Badminton klub Clear, u saradnji sa Badminton savezom Srbije, a pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Turističke organizacije Beograda, nosi najvišu nacionalnu A kategoriju dok juniorsko takmičenje pripada grupi zvaničnih kupova.
Prvog dana program počinje u 9,30 časova, a na „meniju“ su okršaji u seniorskim konkurencijama muškaraca i žena pojedinačno. Održavanje finalnih mečeva planirano je za 14 časova. U subotu, 14. novembra, takmičenja će se održati u konkurencijama muških, ženskih i mešovitih parova i juniorskim pojedinačnim konkurencijama dečaka i devojčica uzrasta do 11 i 15 godina. Mečevi za medalje se očekuju od 18 časova. Inače, istog dana, pre početka takmičenja održaće se i zvaničan Sudijski kurs Badminton saveza Srbije za sticanje osnovnih sudijskih zvanja. Teorijski deo kursa će biti realizovan od 9 do 10 časova, a svaki od polaznika će imati priliku da praktična znanja prikaže tokom suđenja mečeva.
Prošle godine seniorske šampionske titule su osvojili: Dragoslav Petrović (BK Zmajevi Kruševac) – konkurencija muškaraca pojedinačno, Igor Bjelan (BK Beograd) i Ilija Pavlović (BK Novi Sad) – konkurencija muških parova, Milica Simić (BK Novi Sad) – konkurencija žena pojedinačno, Milica Simić (BK Novi Sad) i Bojana Jovanović (BK Dinamo Pančevo) – konkurencija ženskih parova, Dragoslav Petrović (BK Zmajevi Kruševac) i Milica Simić (BK Novi Sad) – konkurencija mešovitih parova.
Prijatelji ovog takmičenja su Olimpijski komitet Srbije, Sportski savez Srbije, Sportski savez Beograda, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Antidoping agencija Republike Srbije, kompanije „Yonex“, „Tin šped“ i „Naša Koka Plus“.

Povezana vest:  KUGLANJE, Fatović izabrao za SP