detalj iz borbe

TEKVONDO
16. Trofej Beograda 14. novembra

Sa tradicijom od deceniju i po Beograd je domaćin Međunarodnog turnira u tevondou pod nazivom “TEKVONDO KUP BEOGRADA“, a nosilac organizacije je bio tekvondo klub “Beograd“.
Kao turnir od posebnog značaja za tekvondo sport i grad Beograd 2001.godine ovaj turnir uvršćen je u manifestacije „TROFEJ BEOGRADA“ pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda i uvršćen je u zvanični kalendar takmičenja Tekvondo asocijacije Srbije i kao takav je jedan od bodovnih turnira za izbor reprezentacije.
Ovogodišnji “16. Tevondo trofej Beograda “ održaće se 14.novembra (subota) u sali SRC “VOŽDOVAC“ na Banjici. Eliminacioni mečevi počinju od 09,00 časova, a svečano otvaranje je predviđeno za 12,00 časova.
Od ove godine izvršene su i dve izmene u organizaciji Tekvondo trofeja Beograda za koje se nadamo da će doneti boljitak samom takmičenju. Prvo, promena datuma održavanja Tekvondo trofeja Beograda koji je tradicionalno održavan početkom meseca maja. Međutim, zbog elementarnih nepogoda prošle godine termin je pomeren u jesenji deo sezone koji smo, zbog manjeg broja takmičenja rešili da zadržimo. Drugo, odlučili smo da podignemo kvalitet takmičenja u formama pa smo pored standardnih pravila koji prate A klasu takmičara, za takmičare u B klasi smanjili broj kategorija čime ćemo povećati takmičarski kvalitet i konkurenciju, a sa druge strane neznatno umanjiti broj takmičara ( uglavnom onih manje ili nedovljno spremnih za ovakve nastupe ).
Na ovogodišnjem trofeju očekuje se učešće oko 300 takmičara i takmičarki, koji već više godina tradicionalno uzimaju učešće na ovom turniru, iz više zemalja (Austrije, Bugarske, Republike Srpske, BIH, Italije, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Rumunije, Slovačke , Slovenije i Crne Gore ) kao i velikog broja klubova iz Srbije.
Kao ranijih godina tamičenje će biti sprovedeno po svim tehničkim kriterijumima ETU i VTF sa elektronskim oklopima i video riplejom.
Na kraju, uz značajne napore koje sa svojim klubovima ulaže Beogradski tekvondo savez bilo bi nepravedno izostaviti podršku i pomoć svih drugih u realizaciji ove manifestacije. U prvom redu to je Grad Beograd- Skupština grada preko Gradskog sekretarijata za sport i omladinu kroz pokroviteljstvo i finasiranje najvećeg dela troškova za ovu manifestaciju i G-dina Dragana Ćirića koji svojim iskustvom i savetima daje lični dorinos unapređenju ovih manifestacija. Takođe, posebna zahvalnost pripada i SO Voždovac i G-dinu Milanu Todiću za pomoć i saradnju na realizaciji kao i mnogima drugima koji su nesebično pomogli ovu manifestaciju.

Povezana vest:  TEKVONDO, Članovi TKD Galeb osvojili dva zlata i srebro na turniru na Korčuli