festival_zenskog_sporta

TEKVONDO

Beogradski tekvondisti uvek na zadatku

 

Iako je tekvondo poznat kao borilački sport i zvanična sportska disciplina Olimpijskih igara za Beogradski tekvondo savez nisu samo takmičenja,seminari i rezultati glavni cilj svojih aktivnosti. Poslednjih mesec dana radili smo na nekim drugim opštim kulturno sportskim manifestacijama.

-Naši sportisti su učestvovali u manifestaciji „Dan izazova“ u organizaciji Opštine Voždovac koja je okupila velik broj mladih sportista i rekreativaca iz više različitih sportskih klubova i disciplina.Manifestacija je održana ispred zgrade Opštine Voždovac a učešće naših sportista je samo nastavak saradnje koju imamo sa predstavnicima Opštine koja nam je umnogome pomogla u organizaciji ovogodišnjeg Trofeja Beograda – rekao je Ljubiša Rakić, generalni sekretar Beogradskog tekvondo saveza.

Povezana vest:  TEKVONDO, Mandićeva predvodi Srbiju na EP u Bakuu

Usledile su akcije koje su odrađene maksimalno.

-Posle učešća na „Danu izazova“ naši sportisti su imali i jedan humanitarni nastup koji nam je svima pričinio veliko zadovoljstvo i čast. U prostoru Beogradskog popularnog restorana „Stenka“ u organizaciji Udruženja samohranih roditelja i porodica osoba sa invaliditetom „Plava školjka“ održana je prezentacija tekvondo sporta koja je izmamila osmehe zadovoljstva svih prisutnih. Ovo je bio samo mali doprinos kojim smo nadamo se ulepšali atmosferu u restoranu i sigurno ćemo se potruditi da in a svaki drugi način pomognemo ovom udruženju u njegovom humanom radu.

Povezana vest:  RVANJE, Štefanek i Fris u finalu Evropskog prvenstva

Usledio je I Festival ženskog sporta.

-U okviru Festivala ženskog sporta koji je ove godine održan četvrti put po redu u organizaciji Sportskog saveza Rakovice a pod vođstvom Olivere Dragićević naše mlade sportistkinje su imale veoma primećenu prezentaciju u oviru ove manifestacije. Komisija za ženski sport Beogradskog tekvondo saveza predvođena Tamarom Gojković, Violetom Stanić i Svetlanom Filipović su na zadovoljstvo svih prisutnih odlično pripremile i sprovele ovu prezentaciju.

Povezana vest:  TEKVONDO, SP U FORMAMA 2013, Srpske tekvondoke spremen za Bali

Šta dalje?

-Cilj nam je da još više učestvujemo u svim sferama ženskog sporta tako da pripremamo i u okviru našeg saveza razne manifestacije sličnog karaktera.  Poslednja naša akcija uoči takozvane letnje pause biće nastup naših takmičara na Otvorenom prvenstvu Austrije u formama. Na ovom takmičenju nastupiće članovi više Beogradskih klubova Lola, Beograd,Banjica,itd. Nadamo se dobrim rezultatima i da će nastup na ovom turniru doprineti razvoju naših sportista.