lyoness1_deutsch

Dobrotvorno takmičenje na najekstremnijoj biciklističkoj trci na svetu

lyoness2_deutschTrka preko Amerike (Race Across America – RAAM) je najteža trka na svetu. Od 15. do 25. juna 2011, samo najbolji i najekstremniji biciklisti sveta mogu da učestvuju. 4.900 kilometara od zapadne do istočne obale SAD kroz 14 država tokom 10 dana, putanja ukupne visine 30.000 metara, do 23 sata dnevno neprekidno na biciklu, jedan do dva sata sna dnevno i temperature koje mogu varirati od vrelih 45°C u pustinji do 0°C na Stenovitim planinama – možete pretpostaviti zašto ova trka nije samo vrhunski izazov, već i životni san i mit među ekstremnim profesionalnim sportistima.

Povezana vest:  Red Bull Cliff Diving u Đavoljoj kapiji

Kristof Štraser, svetski šampion „Ultra bajk“ maratona iz 2007. i 2010, se svim srcem posvetio vrhunskom fizičkom postignuću, a sada i humanitarnom duhu. Ovog puta se trka kao ambasador Liones fondacije za dete & porodicu. U skladu sa filozofijom fondacije, u takvoj trci je moguće pobediti samo uz pomoć tima; isto tako, projekti za poboljšanje kvaliteta života se mogu realizovati samo uz podršku zajednice.

Stoga su osmišljeni brojni načini praćenja i podrške Kristofu uživo. Direktan GPS prenos se nalazi na veb sajtu fondacije, na www.lyonessfoundation.org, koji vam omogućava da budete blizu akcije. Sa Tviterom, Fejsbukom i Jutjubom možete iskusiti trku zajedno sa Kristofom Štraserom, kako testira granice svog tela i kako, uprkos manjku sna i izuzetnom naporu, koristi svu raspoloživu energiju.

Povezana vest:  ”Snow park” u centru grada - street snowboarding u Beogradu (FOTO)

Kristof Štraser

Rođen u Leobenu u Štajerskoj 1982, sa 18 godina je dobio priliku da napravi karijeru od hobija vožnje planinskog bicikla. Nakon samostalnog takmičenja u štafetnoj trci za četvoročlane ekipe, njegova karijera je dosegla neslućene visine. Dve godine nakon prvog učešća u RAAM trci, Štraser je u sjajnoj formi i rešen da pobedi. Ovog puta, trka je više od sporta. Ojačan napornim treninzima, višemesečnim pripremama, čeličnom voljom i podrškom iskusnog tima, Štraser teži pobedi u ovogodišnjoj trci. Za više informacija o Kristofu Štraseru idite na www.christophstrasser.at, a za informacije o RAAM trci idite na www.raceacrossamerica.org.

Povezana vest:  »4 ELEMENTS« TRKA PO DRUGI PUT NA PLANINI RTANJ I BOVANSKOM JEZERU

Liones fondacija za dete & porodicu

Sasvim u skladu sa temeljnom idejom Lionesa, da bude jak u zajednici, Liones fondacija za dete & porodicu je osnovana 2008. pod sloganom „Očuvanje života kroz obrazovanje“, u cilju podrške nacionalnim i međunarodnim obrazovnim projektima. Procenat od svake kupovine realizovane kroz Liones sistem automatski ide ovoj fondaciji. Svaki društveni projekat za konačan cilj ima pružanje prilika deci i mladima u siromašnim zemljama širom sveta putem obrazovnih inicijativa.