motorhead

Preminuo Lemi Kilmister, vođa Motorheda

Vođa britanske hevi-metal grupe „Motorhed“ Ijan „Lemi“ Kilmister preminuo je u 70. godini, objavio je bend na Fejsbuku.

Pevač i basista Motorheda preminuo je u ponedeljak, nakon kratke borbe sa agresivnim kancerom, saopštio je njegov agent Endrju Gudfrend, a bend je saopštio da je Lemi saznao dijagnozu samo dva dana ranije.

Povezana vest:  Prvi singl Relje Popovića sa novog albuma „Made in Balkan“

„Ne možemo da izrazimo naš šok i tugu, nema tih reči“, saopštio je bend na svojoj stranici na Fejsbuku. Pozvali su svoje obožavaoce da nastave da glasno sviraju muziku Motorheda i Lemija Kilmistera, da „popiju koju“ i da slave život, onako kako ga je Lemi slavio.

Lemi Kilmister rođen je na Božić 1945. godine u Stafordšajru u Engleskoj i bio je cenjen kao muzičar i inovator, još od ranih 70-tih kada je bio u bendu Hokvind (Hawkwind), a naročito tokom četiri decenije u Motorhedu, najpoznatijem po hitu iz 1980. godine „Ace of Spades“. Motorhed je 2004. godine osvojio nagradu Gremi za najboljeg metal-izvođača.

Povezana vest:  Bono: Bog je nepouzdan!

Žaljenje zbog smrti Lemija Kilmistera izjavili su njegovi prijatelji sa scene Ozi Ozborn, grupa Metalika, gitarista grupe Kvin Brajan Mej, Niki Siks iz „Motli Kru“, bubnjar „Aerosmita“ Džoi Kramer i drugi.