zeljko humanitrani bl

Željko Joksimović na humanitarnom koncertu u Banja Luci

Preko 400 ljudi iz javnog i kulturnog života Banja Luke se okupilo u ponedeljak uveče u Banskom dvoru na humanitarnom koncertu za poznatu kantautorku Jadranku Stojaković. Na binu su se popeli Željko Joksimović, koji je ujedno bio i inicijator i organizator koncerta, zatim Maja Tatić, ‪‎Iva Čurić‬, ‪‎Marko Bošnjak‬, ‪Romana Panić,‬ ‪‎Jelena Tomašević‬ i ‪‎Haris Džinović.

Povezana vest:  Prvi koncert Gans en' Rouziza u SAD od 2006.

Svi su pevali po jednu Jadrankinu pesmu i podsetili se hitova kao što su ‎“Sve smo mogli mi“,‬ „Ima neka tajna veza“, „Što te nema“, „Golube“,‪ „‎Čekala sam dragog celu noć‬“…

– U Banja Luci smo pevali za Jadranku Stojaković, da se podsetimo njenih divnih pesama i da joj pomognemo u teškom životnom periodu. Jadrankin doprinos našoj muzici je nemerljiv i koliko god da uradimo, malo je u odnosu na to koliko je ona nama dala. Hvala svim kolegama koje su došle na koncert i, naravno, hvala publici.

Povezana vest:  Bivši gitarista Kisa piše memoare

Joksimović je istakao da su neposredno pred koncert bili u posjeti kod Jadranke.

– Jadranka, nažalost, nije mogla da prisustvuje koncertu. Ima dana kada je bolje, ali i kada je lošije. Nije bilo potrebe da joj dodatno otežavamo. Obećali smo da ćemo snimati koncert i sve joj pokazati – rekao je Željko.

Novac prikupljen na koncertu biće korišten u svrhu Jadrankinog lečenja.

Povezana vest:  Svetski mediji ocenili da je Skepta učinio nemoguće i nadmašio svoj prošli album!

Jadranka Stojaković je smeštena u Domu za starije osobe „Ivan Pavao II“ na Petrićevcu u Banja Luci.

Za boravak i lečenju u Domu ima značajne troškove, zbog čega joj je pomoć naophodna.