Dragoljub Djuricic, USCE OPEN AIR 3
Bubnjarski spektakl u Ateljeu 212 13. februara
 
Nekoliko desetina bubnjara iz celog regiona, predvođeni Dragoljubom Đuričićem, nastupiće 13. februara u Ateljeu 212, a njihovim koncertom biće, kako je najavljeno, uspostavljen novi praznik – beogradski Dan bubnjara. Pre tačno 15 godina Đuričić je upravo iz Ateljea 212 izašao među Beograđane, „dao ritam“ prestonici i predstavio bubanj kao sasvim novo sredstvo komunikacije. 
-Muzika je bazirana na ritmu, život je baziran na njemu. Ako srce ne otkuca tri puta u ritmu, četvrti put neće ni otkucati – tvrdi Đuričić.
Zajedno sa osmogodišnjim Đurađom Đuričićem, koji iza sebe već ima bogato petogodišnje bubnjarsko iskustvo, Đuričić će u Ateljeu 212 okupiti nekoliko desetina bubnjara koji će u Svetogorsku 21 doputovati iz čitavog regiona. 
Među njima su i Lav Bratuša (Darkwood Dub), Srđan Đukić Džoni, Igor Malešević, Vicko Milatović (Riblja čorba), Čeda Macura (Bajaga i Instruktori), Goran Milošević (Playboy), Srboljub Radivojević Srba (Van Gogh), Firćie, Siniša Jović, Ivan Ivačković, Ogi Radivojević, Bogdan Diklić, Gordan Kičić i mnogi drugi poznati dobošari, ali i mladi, još uvek neotkriveni, talenti.
Ulaznice za ceremoniju proglašenja Dana bubnjara dostupne su po ceni od 700 i 1.000 dinara.
-Sav prihod od prodatih karata Đuričić će, u ime svih učesnika, uručiti Ateljeu 212, „instituciji koja je doprinela tome da bubanj bude prepoznat kao pokretačka snaga – simbol slobode duha i životne energije – naveo je organizator koncerta.
Povezana vest:  Bend KREATIVNI NERED u nastavku KONCERATA NA ZIDIĆU DOMA OMLADINE BEOGRADA