Psihomodo Pop

Koncert u cast Džoiju Ramonu
„Hrvatski Ramonsi“ PSIHOMODO POP 15. aprila u Mikser Houseu

Povodom obeležavanja 15. godišnjice od smrti Džoija Ramona, Mikser House i beogradski festival subkulture Paralel 15. aprila priređuju celodnevni program posvećen frontmenu čuvene američke pank grupe „Ramones“. Dnevni program će obuhvatiti i tribinu na kojoj će posetioci moći bliže da se upoznaju sa likom i delom legendarne ikone kontrakulture. Jedan od govornika biće i Davor Gobac, frontmen kultnog sastava Psihomodo pop, čije se stvaralaštvo u značajnoj meri oslanja na pank zvuk koji su stvarali Ramonsi.

Povezana vest:  MTV Premijera: Miki Solus"Bugi Vugi"

Program će kulminirati koncertom „hrvatskih Ramonsa“, koji su svojim načinom sviranja, muzikom i stilom, ostavili upečatljiv trag na rok sceni bivše Jugoslavije. Psihomodo pop je tokom godina uspeo da se nametne kao nezaobilazan faktor rok izraza na ovim prostorima, uvek su rado viđeni, rado slušani, a svojom pojavom i scenskim nastupom, publiku ne ostavljaju ravnodušnim. Uprkos tome što deluju više od trideset godina, oni i dalje, jednakim žarom, priređuju nova, sve bolja muzička iskustva i iz godine u godinu dokazuju da pravi kvalitet ne stari, već samo menja boje.

Povezana vest:  Dženifer Lopez u vezi sa Bradlijem Kuperom?

Nakon što su krajem prošle godine obeležili jubilej izleta u akustične vode nizom od tri rasprodata unplugged koncerta u zagrebačkoj „Gaveli“, bend koji iza sebe ima pet Porina, među kojima su priznanja za najbolji rok album i album godine, nedavno je izdao i vinil „Ćiribu Ćiriba“ koji će promovisati na beogradskom koncertu u Mikser House-u.

Kao podrška Psihomodo Popu, nastupiće kragujevački pankrok sastav, koji već 20 godina ponosno nosi nadimak „šumadijski ramonsi“, Čovek Bez Sluha. Posle prelomnog momenta u karijeri kada u svoje redove dovode Mikija Radojevića, pevača prijateljskog benda Six Pack, bend neprekidno radi, snima, svira i uspinje se ka vrhu domaće rok scene. Nakon albuma „Second Hand“ i hitova „Daleko blizu daleko“, „Dosadan Dan“, „Umesto osmeha“ i drugih, Čovek Bez Sluha je rado vidjen gost na najznačajnijim regionalnim festivalima, uvek u vrhovima radio i TV top lista, kao i jedan od koncertno najaktivnijih izvodjača ovog podneblja.

Povezana vest:  DUPLA MTV PREMIJERA: NEVERNE BEBE „ZAR SE GODINE NE BROJE" I NEISHA „ZVEZDNI PRAH"

Ulaznice za koncert dostupne su na svim prodajnim mestima Gigs Tix-a po ceni od 700 dinara, dok će na ulazu cena biti 900 dinara.