Golman Sijetla Stefan Fraj rekao je da je njegova ekipa današnjim osvajanjem američkog MLS lige ispisala nove stranice istorije tog fudbalskog kluba i dodao da im za taj rezultat bila potrebna sreća.

-Danas smo ispisali nove stranice istorije Sijetl Saundersa. Za mene lično, ovo je moglo da mi se dogodi bilo gde, nije mi bitno, ali samo dok sam sa svojim timom i saigračima. Ovo je ono čega želiš biti deo- rekao je Fraj.

Sijetl je u noći između subote i nedelje u finalu plej-ofa MLS lige pobedio Toronto posle boljeg izvođenja jedanaesteraca sa 5:4 i tako došao do prvog trofeja u ovom takmičenju, a Fraj je bio jedan od najzaslužnijih za taj rezultat, pošto je prvo svoj tim spasao poraza odbranama u regularnom delu utakmice, a potom i u penal seriji.

Povezana vest:  Veliki interes za Bajagin koncert u Sarajevu

Švajcarski golman, koji je bio draftovan 2009. godine od strane Toronta, za koji je nastupao narednih pet sezona, proglašen je najkorisnijm igračem finala plej-ofa.

Odlučujući pogodak za trijumf Sijetla u penal seriji postigao je Roman Tores.

-Potrebno je dosta sreće kada se dođe do penala. Penal serija nije najlepši način da se odluči pobednik utakmice, a Roman je čak juče na treningu promašio penal. Drago mi je što mu se to dogodilo juče na treningu, a ne danas u finalu- rekao je Fraj.

Povezana vest:  Kristina Agilera na dodeli Američkih muzičkih nagrada

Ovo je bila prva finalna utakmica plej-ofa MLS lige koje završena bez golova i čiji je pobednik morao da bude odlučen posle boljeg izvođenja jedanaesteraca, a takođe Sijetl je prvi tim koji nije uspeo da tokom meča uputi jedan šut u okvir gola.

Trener Sijetla Brajana Šmecera je krajem jula preuzeo ekipu koja je bila deveta na tabeli Zapadne konferencije. On je od tada ostvario osam pobeda, dva remija i četiri poraza s Saundersima i tako sa Sijetlom postao prvi tim u istoriji MLS lige koji je doveo ekipu do plej-ofa iako je imala 20 ili manje bodova posle prvih 20 mečeva u sezoni.

Povezana vest:  Wardruna magijom nordijske tradicije očarala publiku na Tašu