FB-DEMERSN-2

DARREN EMERSON STIŽE NA PARTY ARENU ŠABAČKOG LETNJEG FESTIVALA

Darren Emerson, legendarni engleski DJ, producent i bivši član kultne britanske grupe Underworld, dolazi u Šabac, gde će 31. jula nastupiti na Šabačkom letnjem festivalu!

Emerson važi za ključnog producenata elektronske muzike u protekle tri decenije – prvo kroz deceniju rada sa grupom Underworld, a zatim i kao vrhunski DJ i osnivač etikete Underwater.
Emerson je karijeru započeo već sa 16 godina, kada je počeo da nastupa po klubovima, da bi 1990., sa nepunih 18 godina, bio proglašen među 12 najboljih britanskih DJ-eva. Prelomni trenutak u njegovom radu dogodio se kada je krajem osamdesetih upoznao Karla Hydea i Ricka Smitha i postao deo njihovog legendarnog benda Underworld. Ovaj trio, u kojem je Darren je bio glavni producent, za deset godina delovanja snimio je tri epohalna albuma, „Dubnobasswithmyheadman“, „Second Toughest In The lnfant“ i „Beaucoup Fish“, koji su se prodali u više od milion primeraka. Vanvremenske numere „Cowgirl“, „Rez“ i „Dark and Long“ postale su himne elektronske muzike, dok je „Born Slippy“, koja upotrebljena u kultnom filmu „Trainspotting“, bez sumnje jedna od najznačajnijih numera ’90. godina.

Povezana vest:  Spektakularnim nastupom Jelene Rozge zatvoren ovogodišnji 53. Splitski festival

Poslednjih 20 godina Emerrson i dalje stoji visko na vrhu svetske muzičke scene kao vrsni DJ i producent i vlasnik „Underwater“ i „Detone“ izdavačkih kuća. Nastupao je na svim velikim festivalima i klubovima širom sveta, a poznat je i po odličnim remiksima hit singlova izvođača kao što su Fatboy Slim, Gus Gus, Depeche Mode, Sasha, Bjork, Prodigy i nogih drugih.

Povezana vest:  Music Week: Finalna lista izvođača po danima

Emerson na Šabački letnji festival dolazi u nedelju, 31. jula. Osim njega, na Party Areni svoje DJ setove „vrteće“ Marko Nastić, Lea Dobričić, Martijn Ten Velden, The Beatshakers, Calvera & Manya i GroovyMan, dok će na Jelen Main Stage-u nastupiti Bajaga i instruktori, Hladno pivo, S.A.R.S., Zvonko Bogdan, Who See, Marčelo i Napeti Quintet, Ničim izazvan i Atheist Rap.
Četrnaesto izdanje Šabačkog letnjeg festivala održaće se od 29. do 31. jula u Starom gradu na Šabačkoj tvrđavi.

Povezana vest:  Šta Simon Cowell misli o 1D?