Madona je izvela svojevrstan omaž Prinsu na dodeli muzičkih nagrada Bilbord (Billboard Music Awards) u Las Vegasu, sedeći na ljubičastom tronu, a na scenu je izvela Stivija Vondera sa kojim je otpevala „Purple Rain“.

Madona je počela nastup izmenjenom verzijom pesme „Nothing Compares 2 U“, koju je Prins napisao 1984. godine za Šinejd O’Konor, a dok je pevala iza nje su bili prikazani video snimci i fotografije ekscentričnog muzičara.

Stivi Vonder se kasnije pridružio Madoni zbog izvodjenja pesme „Purple Rain“ (ljubičasta kiša), noseći ljubičasti šal dok je publika pevala uz njih.

Povezana vest:  Nakon rekordnog izdanja, EXIT 2017. slavi 50 godina od "Leta ljubavi"!

-Pre svega, hvala ti Prins Rodžers Nelson za sve što si nam dao – rekla je Madona posle nastupa.

Prins je preminuo 21. aprila u 57. godini. Madona je sa njim saradjivala 1989. godine na pesmi „Love Song“, a nišla je na kritike kada je Bilbord saopštio da će ona odati počast muzičaru. Pojedini kritičari naveli su da ona ne treba da izvede omaž sama, drugi su naveli da treba da učestvuje crni muzičar.

Povezana vest:  KANDA KODŽA I NEBOJŠA NA SUPERNATURAL FESTIVALU 21. APRILA

Pevačice Selin Dion i Keša, koje se suočavaju sa problemima u svom privatnom životu, imale su emocionalne nastupe tokom trosatnog programa dodele nagrada noćas u Las Vegasu.

Dion, čiji su suprug i brat preminuli iste nedelje u januaru, izvela je pesmu „The Show Must Go On“ grupe Kvin, a posle nastupa sin joj je uručio nagradu „Bilbord ikona“.

Domaćini ceremonije dodele nagrada bili su pevačica Kjara i reper Ludakris, koji se našalio rekavši da Bilbord, za razliku od Oskara, „zaista ima crne kandidate“.

Povezana vest:  Treći put zaredom, muzički praznik „Dan bubnjara" 18. februara u Atelje 212

Na dodeli muzičkih nagrada nastupili su, izmedju ostalih, Džastin Biber, Britni Spirs, Pink i Demi Lovato.

Adel je proglašena najboljom pevačicom na dodeli narada Bilbord, Džastin Biber je dobio nagradu za najboljeg pevača, a najbolji novi izvodjač je reper Fiti Vep. Medju dobitnicima nagrada Bilbord su i Viz Kalifa, Rijana, Tejlor Svift, Drejk i Dejvid Geta.