Evropska Asocijacija nezavisnih muzičkih kompanija, IMPALA, uvrstila je izdavačku kuću iz Srbije, Lampshade Media, među najbolje mlade izdavače u Evropi!

U čast proslave 15 godina od nastanka udruženja IMPALA, ova asocijacija pokrenula je više dešavanja širom Evrope pod nazivom „IMPALA 15“ a jedan od njih je i izborFIVEUNDERFIFTEEN najperspektivnijih mladih izdavačkih kompanija koje biraju svakog meseca. Lampshade Media u ovomesečnoj dodeli priznanja, našla se rame uz rame sa Omnichord Records iz Portugala, CANADA Editorial iz Španije, nemačkim Monkeytown Records i Armada Music iz Holandije.

Izbor je pokrenut kako bi se skrenula pažnja na mlade izdavačke kompanije i njihove umetnike i naglasilo koliko su one značajne za evropsku nezavisnu muzičku scenu.

Povezana vest:  Proleće stiže sa Block Out-om

IMPALA je pokrenuo osnivač kompanije

[PIAS], Michel Lambot i ostali nezavisne etikete pre 15 godina.  Pored priznanja za mlade izdavače, IMPALA ove godine organizuje i niz specijalnih dodeljivanja nagrada i događaja na okupljanjima muzičke industrije među kojima su Amsterdam Dance Event, Eurosonic Noorderslag, Tallinn Music Week, Westeay Lab, Primavera, Midem, Reeperbahn, i dr.

Prošlog vikenda Midem je ugostio panel FIVEUNDERFIFTEEN a o izboru top pet izdavača, direktor zabavnog sektora Reed MIDEM, Jerome Delhaye izjavio je: „Kao ponosni partneri IMPALA već 15 godina, veliko nam je zadovoljstvo da istaknemo ove vodeće evropske nezavisne izdavače. Rođeni u digitalnoj eri, odlično su se pozicionirali da šire i razvijaju izdavaštvo i uzbudljive liste umetnika 21. veka gradeći narednih 50 godina muzike.“

Povezana vest:  Drugi Festival muzičkog dokumentarnog filma Dok'n'Ritam

Povodom dobijanja ovog istaknutog priznanja, Nikola Jovanović, direktor Lampshade Media izjavio je: „Čast nam je da smo uvršćeni u izbor 15 mladih izdavača iz cele Evrope. Posebna nam je čast da budemo u njihovom društvu i društvu kompanija koje su ovaj izbor napravili. Među njima su i naši uzori, izdavačke kuće na koje se ugledamo i sa kojima nam je privilegija da budemo u istoj organizaciji. Mi smo mlada izdavačka kuća, tek ulazimo u treću godinu postojanja, ali nam je drago da pored poverenja izvođača, dobijamo i ovakva lepa priznanja iz sveta.“
Intervju koji je Nikola Jovanović dao za PIAS možete pročitati na linku:
http://www.pias.com/blog/five-fifteen-lampshade-media-serbia/

Povezana vest:  Novi album Robija Vilijamsa sledeće nedelje

Lampshade Media za tri godine postojanja, pod svojim krovom ima preko 200 izdanja i renomirane izvođače iz regiona među kojima su S.A.R.S., Hladno pivo, Atheist Rap, Artan Lili, Marčelo, Ničim izazvan, SevdahBaby, Who See, Elemental a i generalni zastupnik je evropskih izdavačkih kuća [PIAS] i Beggars za Srbiju.