U okviru nove sezone serijala besplatnih Koncerata na Zidiću18. juna od 19 časova, na platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine Beograda, publici će se svojim prepoznatljivim energičnim zvukom predstaviti zagrebački bend S3ngs.

„S3ngsi su krenuli 2006. godine kao trojac, Čaka-47 na bubnju, Friški na basu i mR gitara. Negdje 2012. godine nam se priključio Franjo na gitari i to je to. Dakle, nije bilo izmjena, već nam se samo priključio još jedan suputnik. Mi smo od 2006. do 2011. godine, kakvih pet godina prašili pure punk-rock i glazbeno i energetski. Nakon tih prvih nekoliko godina krenuli smo dalje, jer nam se nije dalo više nabijat po instrumentima. Htjeli smo nešto složenije, emocionalnije, zaj…cije, zanimljivije i tako je nastao drugi album Costa S3ngsia (2013.) s Franjom. Taman dovoljno prije albuma se pridružio Franjo i obojao album solo gitarom i predivnim vokalima.“, kaže gitarista i pevač benda Matej Emer mR.

S3ngsi danas sviraju mešavinu rock/brit-pop/yu-punk-rock/indie zvuka koju vešto kombinuju sa višeglasnim pevanjima, praskajućim gitarama, melodiozinim refrenima, synth formama, te svirkom začinjenom toplom energijom i oštrim izvođenjem. Poslednjih devet godina su svirali u Areni Zagreb sa Hladnim pivom, Domu sportova sa Manu Chao, INmusic festivalu 2010. i 2013. godine, kao i u većini klubova širom regije.

Povezana vest:  E-play novim spotom obradovao publiku

„Troje nas je stvaralaca. To nam daje enormnu stvralačku energiju, ali koju treba znati i obuzdati. Songovi nastaju u svim oblicima i svim putevima. Ponekad netko donese već skoro gotovu pjesmu, ponekad je to samo ideja, ponekad u studiju radimo i tako, zaista nema pravila. Ono što znam je da smo skupili u ovih deset godina brdo materijala, i da svaki put kad idemo radit song se iznenadim kuda to može sve otići kada radimo zajedno. Fantastično. To će se najviše osjetiti na sljedećem albumu koji izlazi na jesen.“, ističe Matej.
Trećei studijski album zvaće se „Lesi se vraća krući“, a mR i ekipa su zadovoljni kako napreduje: „Jučer smo zaokružili u studiju rad na novom songu Lekcija Br.1. Singlovi Ocean, Da li će te čekati, Samo Solarno su već vani, a album će biti onlajn na jesen. Jako se veselimo ploči, to će sasvim sigurno biti ploča taman između prvog i drugog albuma. Sada pametniji svirački i aranžmanski slažemo ploču i mislimo da će biti jako, jako dobro. Biti će nabijeno emocijom – ali čvrsto, biti će umjereno, eksperimentalno, sa stihovima – ali ne dosadno ili dugačko, biti će kratko – ali ne pre-pop, biti će jako – ali neće biti punkrock. Nekako fino balansira, i jedva čekamo pustit Lesija da se vrati kući.“

Povezana vest:  Najpoznatiji svetski didžejevi u Sunčevom Bregu

Pevač i gitarista S3ngsa za svirku na Platou Milana Mladenovića, u subotu 18. juna, najavljuje presek dosadašnjeg stvaralaštva benda: „Svirati ćemo prvi album Moderno Trijezan, drugi Costa S3ngsia, ali i nove singlove koji se spremaju za novi album… Na našim koncertima često zaluta i kaver koji nam se svira u tom trenu da se dodatno izguštamo, tako da tu isto zna biti svega. Rezimirano, srčano i jako.“

Povezana vest:  Na Svetski dan borbe protiv Side u Novom Sadu biće održan šesti Pozitivan koncert

Ističe da bendu ovaj nastup posebno znači, jer ga vide kao put otvaranja muzike koju stvaraju prema publici u Beogradu, koju su, kako kaže, poslednjih godina nepravedno zapostavili. „Tu se radi o jednoj osovini još iz novog vala iz osamdesetih, gdje su bendovi uvijek sjajno surađivali, a publika uživala u međusobnim gostovanjima. Kada bi probudili dvadeset pet posto te energije, radili bi super stvar. Bitan nam je koncert u Beogradu, naravno da je, i kanimo dolaziti svakih nekoliko mjeseci. Što očekujemo? Dakle, nemamo pojma, nismo nikada bili na Zidiću, očekujemo od pet ljudi do sto pedeset pet, tko će znati, iznenadite nas. Dođite na Zidić, a kasnije se družimo!“, zaključuje Matej Emer.