Preksinoć se u Zagrebu održao koncert koji će se dugo pamtiti i koji neće biti lako nadmašiti.

Dugoočekivani koncert 2CELLOS na Trgu kralja Tomislava ispunio je sva očekivanja i publike i slavnih muzičara. Sjajna atmosfera, energično odsvirani hitovi kojima su osvojili svet, vatromet, raskošna produkcija kao i poznati gosti, Zucchero i Oliver Dragojević, oduševili su skoro  50 000 posetilaca iz Hrvatske i inostranstva!

Program je započeo koncertom italijanskog muzičara The Leading Guy, a nekoliko minuta nakon 21:30 na pozornicu su zakoračili slavljenici, Luka Šulić i Stjepan Hauser.  Kako bi im odmah dao do znanja da će ovo biti fenomenalan provod pun odlične energije, smeha, a ne samo muzike, Luka je publici odmah poručio: „Pevajte, vrištite, samo nemojte da bacate baklje! Pevajte s nama ako znate tekstove pesama, jer mi pojma nemamo!“

Povezana vest:  Bei The Fish „preuzima“ MTV

Koncert su otvorili pesmom Astora Piazzolle – „Oblivion“, nakon čega su usledili ultimativni hitovi „Tunderstruck“, „Smooth Criminal“, „Viva la Vida“, „Mombasa“ …Bogata setlista od 29 pesama mogla je da zadovolji najrazličitije ukuse.

Na sredini koncerta pridružio im se njihov prvi gost koji je zbog koncerta u Zagreb došao dan ranije – italijanska  zvezda Zucchero! U fantastičnoj sinergiji izveli su  „Cosi Celeste“, „Partigiano Reggiano“ i verovatno svima najpoznatiji svetski hit  –  „Baila Morena“!

Povezana vest:  Festival Glastonbury 2012 otkazan zbog pokretnih toaleta i policije

Nešto kasnije na pozornici im se pridružio  Oliver Dragojević, pa su zajedno izveli Oliverove evergreene – „Što to bješe ljubav“,  „Lipa moja“ i „Galeb i ja“.

Koncert je bio deo programa novog open air festivala Zagreb Classic, a poklonili su ga 2CELLOS, Grad Zagreb i Zagrebačka filharmonija.

Na kraju koncerta, gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić za Stjepana i Luku priredio je iznenađenje – veliku tortu koju su zajedno delili zvanicima u Umetničkom paviljonu. Dok se u Paviljonu sekla torta, na Trgu kralja Tomislava ostale su još hiljade ljudi koje su zabavljali poznati zagrebački DJ-evi, Phat Phillie i Bizzo Bodega.

Povezana vest:  Održana promocija albuma na vinilu "Odbrana i poslednji dani" benda Idoli

Kao što smo smo vas ranije obavestili, u toku je snimanje novog studijskog albuma koga 2Cellos pripremaju u čuvenim „Air Studios“ u Londonu. Budući novi album, kao i poznate hitove, beogradska publika će imati prilike uživo da gleda i sluša 25.marta 2017. u Kombank Areni!

Photo: Simone Di Luca