Izdavačka kuća Lampshade Media iz Beograda postala je punopravni član upravnog odbora asocijacije nezavisnih muzičkih izdavača i izdavačkih kuća IMPALA na ovogodišnjem zasedanju u Hamburgu koje je održano u okviru Reeperbahn festivala.

U naredne dve godine na čelu novoizabranog upravnog odbora naći će se Mark Kitcat, predsedavajući izdavačke kuće Everlasting Records iz Španije.

„Ovo je velika stvar za našu kompaniju ali i muzičku industriju naše zemlje. Ovo je naša šansa da budemo u toku sa svim svetskim trendovima i na izvoru informacija koji se tiču nas kao izdavača i industrije. Naravno, iskoristićemo ovu šansu da stavimo fokus na Balkan i da konačno rešimo sva pitanja i probleme koji nas muče u ovoj industriji u Srbiji, pre svega stanje u našim kolektivnim organizacijama, ali pored toga ovo je prilika i da doprinesemo muzičkoj industriji na svetskom nivou od čega svi imamo benefita“ izjavio je ovom prilikom Nikola Jovanović, direktor izdavačke kuće Lampshade Media.

Povezana vest:  BBC uvrstio EXIT na listu najvećih festivala na svetu!

IMPALA je osnovana aprila 2000. godine sa ciljem da predstavlja nezavisne muzičke kompanije koje čine čak 99% evropskih muzičkih kompanija. Budući da su sve te kompanije srednja ili mala preduzeća, one su zadužene za izdavanje oko 80% svih novih izdanja i otkrivanje novih talentovanih izvođača.

Glavni cilj IMPALA-e je ukazivanje na vrednost i veličinu muzičke industrije putem bliske saradnje sa izvođačima na strateškom planu i pronalaženju novih investicionuh polja koja bi osigurala zdravu konkurenciju između velikih i malih izdavača pogotovo na polju digitalne distribucije muzike. IMPALA za još jedan cilj ima promociju uloge nezavisnih izdavača kao lidera i pionira u muzičkom sektoru.

Povezana vest:  Šakira dobija od Sonija 60 miliona dolara za tri naredna albuma