sarsDupla MTV premijera: S.A.R.S. i DMP

 

MTV Premijera je dobro poznat format kojim je MTV želeo da “prodrma” regionalnu muzičku scenu i omogući bendovima i muzičarima da se predstave širokom auditorijumu i upoznaju ga sa svojom muzikom. Kao rezultat imamo sve više visokokvalitetnih spotova i bendove koji su zahvaljujući emitovanjem njihovih pesama na MTV-ju izašli iz anonimnosti i pronašli put do svoje publike. Od kad je pokrenuta ova inicijativa u avgustu 2009. godine, na MTV  je premijerno prikazao preko pedeset video spotova, i to po 40 puta nedeljno, što je višestruko više od bilo kog drugog spota domaćeg ili stranog izvođača. A o popularnosti i uspehu ovog formata govori i činjenica da su duple MTV Premijere sve češće, kao i nedeljama unapred rezervisan termin za ekskluzivno prikazivanje spota samo na MTV kanalu.

Povezana vest:  Kastel bio pretesan za Hladno pivo i Guano Apes

Dupla premijera je slučaj i ove nedelje kada će se u ponedeljak, 21. juna u 20h, regionalnoj publici predstaviti bend S.A.R.S. sa pesmom “Ratujemo ti i ja” i slovenački bend DMP sanumerom “Superheroj”.

Bend S.A.R.S. su osnovali marta 2006. godine u Beogradu Aleksandar Luković – Lukac i Dragan Kovačević – Žabac. U fuziji muzičkih pravaca i ideja iz kojih su potekli nastaje jedinstveni zvuk i stil benda. S.A.R.S. je stekao veliku popularnost na prostoru Srbije i bivše Jugoslavije krajem 2007. sa svojim prvim singlom Buđav Lebac. Sada se publici regionalnog MTV-ja predstavljaju pesmom Ratujemo ti i ja. Spot za ovu pesmu predstavlja miks nekoliko snimaka sa nastupa benda u periodu od novembra prošle do februara ove godine. Materijal je sniman na koncertima u Beogradu, Nišu, Zagrebu, Splitu, Sarajevu i Tuzli. Kao i do sada, režiju i montažu potpisuje Vlada Milošević i ekipa „Studio Frame“.

Povezana vest:  Lista 10 najprodavanijih singlova u SAD

Posle dobro poznatih hitova poput “Naftalin”, “Kisik”, Komu zvoni”, “Otok” sa poslednjeg albuma “Vojna in mir”, Slovenačka grupa DMP snimila je spot za pesmu Superheroj koju premijerno možete da pogledate na kanalu MTV.

Od Kurt Cobain-a i Che Guevara-e, preko Dalai Lama-e, Martin Luther King-a… kroz njihove priče i imena superheroja koja se pojavljuju u pesmi, DMP nam poručuju da treba da stvorimo sopstveni put, da ostvarimo zacrtane ciljeve i da menjamo svet na najbolji mogući način. Ne moramo da budemo ni Mandela, ni Lennon ili Gandhi, svako od nas može da bude superheroj u svom okruženju!

Povezana vest:  Počelo finalno takmičenje 18 trubačkih orkestara