Šabački letnji festival, u organizaciji MTV kanala, otvoren je sinoć uz nastupe Zvonka Bogdana, Bajage i Instruktora i hip hop dvojica Who See. Podršku na glavnoj bini, Jelen Main Stage-u, pružili su im i šabački bendovi Sprž i Eleven. U naredna dva dana na dve bine, Šabački letnji festival će biti muzički centar zapadne Srbije. Nastupiće Van Gogh, Darren Emerson, Hladno pivo, S.A.R.S., Atheist Rap, Ničim Izazvan, Marčelo i Napetiti Quintet, Marko Nastić, Lea Dobričić i još dosta drugih velikih imena regionalne muzičke scene.

Program prve festivalske večeri na glavnoj bini otvorio je, tačno na vreme, mladi pank rok sastav Sprž. Energični, dinamični i konkretni ovaj bend bi mogao za nekoliko godina da preraste još bolji, zreliji i autentičniji sastav. Potom je na binu izašao šabački bend Eleven čiji je osnivač iskusni lokalni rokenrol heroj Milan Firca Arnautović inače bubnjar legendarnih šabačkih Goblina. Za razliku od matičnog sastava, Eleven je alt rok orjentacije, nakolonjen melodiji i složenijim tekstovima.

Povezana vest:  Nišville objavljuje Serbian Showcase konkurs

„Večeras vas vodimo na putovanje. Putovanje kroz istoriju ovog dela Srbije, ove naše ravnice i Panonije koja nije tako daleko od vas, odmah tu preko Save“, potom je gromoglasnim apaluzom pozdravljen doajen starogradske scene svih bivših i sadašnjih država na ovim prostorima – Zvonko Bogdan. Publika Šabačkog letnjeg festivala putovanje je započela pesmom „Na te mislim“, a nastavila uz nezaboravne boemske, gradske, ljubavne pesme iz bogatog opusa ovog džentlmena bez presedana. Tako se na obali Save zdušno pevalo Dunavu, dugo i složno.

Povezana vest:  Universal Music/Virgin Music Label & Artist Services i Balkaton udružuju se u globalnom strateškom partnerstvu

Izlazak na glavnu binu Bajage i instruktora, zvezda prve večeri ŠLF-a, obeležen je vatrometom i uvodnom pesmom „Sa druge strane jastuka“. Za Bajagu se može reći da je unikatna pojava koja je odavno prevazišla prostor „od Vardara pa do Triglava“. Usledili su neprepričljivi trenuci u nizu od kojih se posebno izdvaja uzbudljivo izvođenje klasika „Dobro jutro džezeri“ i „Kad hodaš“. Publika različitih generacija, među kojima je bilo i onih najmlađih, horski je pevalo „Jedino to se zove ljubav“, a upaljače su odavno zamenili mobilni telefoni čija su svetla i ovom prilikom bila savršena scenografija za pesmu „Zažmuri“.

Program na glavnoj bini zatvorio je hip hop dvojac Who See. Publika je oduševljeno pevala uz hitove poput „Dinamida“, „Nije preša“, „Koji sam ja meni kralj“, „Đe se kupaš“, „Nemam ti kad“… Oduševljeni fanovi bili su u prilici da prvi put uživo čuju i novu pesmu „Sobe, Zimmer, Rooms“, koja je nedavno imala premijeru na MTV kanalu.

Povezana vest:  Pekinša patka ide u Skoplje

Nakon odličnih nastupa na Jelen Pivo Main Stage-u, nekoliko hiljada Šapčana i njihovih gostiju preselilo se na MTV Party arenu na kojoj su do jutra za najbolju muziku zaduženi The Beatshakers, Erick Kasell, Divolly & Markward…

  1. izdanje Šabačkog letnjeg festivala trajaće do nedelje 31. jula na prostoru Šabačke tvrđave i Starog grada. U prodaji su dnevne karte po ceni 400 dinara i mogu se kupe na ulazu na festival ili preko DD tickets.

Više informacija o festivalu na: www.sabackiletnjifestival.com