Seasplash jedan je od najdugovečnijih hrvatskih festivala i često ga nazivaju najopuštenijim muzičkim i lifestyle događajem u regionu. Održava se na magičnoj lokaciji štinjanske tvrđave Punta Christo pored Pule. Četiri dana muzike na sedam pozornica uz dnevni program na plaži, kampovanje, kulturni i sportski program, radionice, bazar i chill out zone – Seasplash pruža posetiocima nezaboravno letnje iskustvo.

Najbolje momente i intervjue sa izvođačima i publikom pogledajte u četvrtak, 4. avgusta, od 19:30 na MTV kanalu!

Možda najznačajine ime na programu festivala bio je Don Letts – britanski muzičar, DJ i radijski voditelj, nagrađivani reditelj dokumentaraca i video spotova, legenda koja je u ’70. godina prošlog veka bila prva poveznica između rastućih scena punka i reggaea. On je svoju raznovrsnu muzičku kolekciju predstavio u DJ setu, a na FilmSplash stageu bila su prikazana njegova četiri filma. Iva Mišović, voditeljka  je sa Don Lettsom popričala kako se menjala kultura festivala, šta mu nedostaje na takvim događajima, koliko je uživao bez interneta na festivalu i ljudi koji jure Pokemone, kao i šta priprema za budućnost…

Povezana vest:  Lady Gaga u zlatnim kolicima

Drugo veče festivala nastupila je fenomenalna Michela Grena sa bendom Wicked Dub Division. Ona je za SFR otkrila nešto više o njenom prvom zajedničkom albumu sa bendom koji je nedavno izašao i njihovoj muzici.

Poslednje festivalsko veče obeležio je nastup Ede Maajke. Ekskluzivno u SFR emisiji videćete nikada prikazan materijal iz filma „Stani na put“, u kojem Edo priča o upoznavanju sa rep muzikom, prvom ugovoru i nastupima, pisanju rima i današnjim klincima.

Povezana vest:  Džek Vajt sarađuje sa Tomom Džonsom

Saznaćete još šta je Dub yoga, koje su osnove beat match-ovanja, a posetioci su dali veoma zanimljive savete u anketi kako je najbolje zavesti nekoga na festivalu.

Prijatelji emisije Summer Festival Report su Renault Capture, Cockta i Honor 7 Lite.

SUMMER FESTIVAL REPORT

P: četvrtak @ 1930

R: petak @ 2330

R: subota @ 1210

R: nedelja @ 1730

Povezana vest:  REX singlom „ElaEla“ najavljuje EP „Enigma“

R: ponedeljak @ 1400

R: utorak @ 0930

R: sreda @ 2100