Iako su putem društvenih mreža najavili definitivan prestanak rada grupe Eyesburn, članovi ovog benda rešili su da se reoforme u originalnoj postavi i odsviraju oproštajni koncert u petak 12. Avgusta u okviru pedesete Zaječarske Gitarijade.

Harizmatični frontmen i osnivač grupe, Nemanja Kojić Kojot, naglasio je da se raduje nastupu na jubilarnoj Gitarijadi ’’jer je ona bila i ostala sinonim za rock’n’roll i odličnu živu svirku’’.

Povezana vest:  The Marshmallow Notebooks, (The) Lesser Men i Benchwarmers 8. maja u KC Grad

’’Naš nastup na ovogodišnoj Gitarijadi bio je davno zakazan i nisamo imali srca da ga otkazujemo, pogotovo što je reč o festivalu sa najdužom tradicijom na Balkanu. Zato smo došli na ideju da se okupimo u originalnoj postavi – Alek Petrović za bubnjevima, Laza Vladimir Lazić na basu i ja na vokalu, gitarama i duvačkim instrumentima.

Povezana vest:  Doček pravoslavne Nove Godine uz Lexington Band kod Hrama Svetog Save!

Taj početak pamtimo po velikim stvarima – prvom albumu, prvom velikom koncertu u Hali Sportova i sjajnoj muzici i energiji. Zato sam rešio da sa Lazom i Alekom izađem pred zaječarsku publiku i ponovo oživim tu magiju.

Biće to naš oproštajni koncert i pravi način da ’’zatvorimo krug’’ postavom sa kojom smo i započeli karijeru’’.

Eyesburn će, zajedno sa Bjesovima i Ribljom Čorbom, nastupiti u petak 12.avgusta na Gradskom stadionu na Kraljevici u Zaječaru. Ulaz na sve večeri Zaječarske gitarijade i boravak u rok kampu je besplatan.

Povezana vest:  Odložen nastup LTJ Bukema i MC Conrada u Novom Sadu za 8. maj