Pop zvezda Bebe Rexha (Bibi Reksa) biće voditeljka 2016 MTV EMA dodele koja će se održati u Roterdamu u nedelju, 6. novembra, sa direktnim prenosom na MTV kanalu od 20 časova. Rexha će ovom prilikom imati i svoj prvi EMA nastup i izvešće neke od svojih hitova, uključujući i aktuelni dens singl “In The Name Of Love.”

“MTV EMA je mesto na kojem se ceo svet okupi kako bi proslavio univerzalni jezik muzike,” rekla je Rexha. “Oduševljena sam što ću ove godine biti voditeljka žurke i jer ću svetu pokazati novu stranu Bebe.”

Pored prilike da vodi i nastupi na MTV EMA dodeli, pevačica iz Bruklina može da se ostvari i kao dobitnica MTV nagrade, s obzirom da je nominovana u dve kategorije – za najboljeg novog izvođača i najboljeg Push umetnika.

Povezana vest:  Guča 50 jubilarni Sabor trubača počinje 13. avgusta

2016 MTV EMA dodela prenosiće se uživo na regionalnom MTV kanalu iz dvorane Ahoy Rotterdam u Roterdamu, u nedelju, 6. novembra od 20:00. Glasanje za sve MTV EMA kategorije, uključujući i Best Adria Act, odvija se na linku MTVEMA.com i traje do subote, 5. novembra u ponoć. Nominovani za najboljeg regionalnog izvođača su S.A.R.S., Elemental, Siddharta, Luce i Toni Zen.

Za sada je potvrđeno da će na dodelu nastupiti Bruno Mars, Shawn Mendes, DNCE, Lukas Graham i Zara Larsson. Uskoro će biti otkriveni novi izvođači i prezenteri nagrada.

Povezana vest:  Slavica Tripunović Dajana snimila novu pesmu i spot

Bebe Rexha je započela karijeru kao pevačica u grupi “Black Card“, koju je osnovao Pete Wenz iz benda “Fall Out Boy”, a danas je priznata hitmejkerka koja je napisala zavidan broj hitova i ostvarila saradnje s velikim imenima kao što su Nicki Minaj, David Guetta, G-Eazy, Iggy Azalea, Nick Jonas, Afrojack, Pitbull, Selena Gomez i Martin Garrix.

Pažnju muzičke industrije je skrenula na sebe kada je napisala jedan od najvećih hitova iz 2013. godine, „The Monster“, pesmu koji su u duetu otpevali Rihanna i Eminem. Nakon toga su usledile nove saradnje, sa Cash Cashom na singlu „Take Me Home,“ Pitbullom, sa kojim je otpevala „This Is Not A Drill“ i napisala je numeru „All Hands On Deck” za Tinashe i „Champion“ za Selenu Gomez. Prošle godine je Babe objavila svoj prvi EP, „I Don’t Wanna Grow Up“, sa kojeg su se izvodjili singlovi „I Can’t Stop Drinking About You” i „I’m Gonna Show You Crazy,” koji je dostigao više od 52 miliona Spotify strimova za samo šest meseci. U 2015. je Bebe bila deo još par mega saradnji –  sa Davidom Guettom, Nicki Minaj i Afrojackom je otpevala hit „Hey Mama“, a sa G-Easyjem „Me, Myslef & I“.

Povezana vest:  Ed Sheeran i njegova mačka slave Gremije