005 BajagaTorta i vatromet za Bajagu

 

Drugo izdanje „EX-Yu Rock Festa“ u Starčevu uprkos lošem vremenu i kiši privuklo je više hiljada posetilaca, a festival na stadionu FK Borac dodatno je uveličao vatromet i torta za Bajagu i Instruktore povodom njihovih 25 godina rada. Organizatori Mesna zajednica Starčevo najavljuje za iduću godinu treće izdanje „Ex Yu Rock festa“!

Skoro da ne postoji koncertni događaj ovog juna koji nije pokvarilo konstantno loše vreme i dosadna kiša, ali to izgleda to nije smetalo da se u subotu 26. juna u Starčevu na drugom „Ex Yu Rock Festu“ okupi više hiljada posetilaca, ne samo iz okoline, već i iz Beograda, pa čak Zagreba i Rijeke!

Povezana vest:  Lejdi Gaga o pomeranju granica u muzici

Gradonačelnica Pančeva Vesna Martinović je na bini pred početak njihovog nastupa uručila slavljeničku tortu Bajagi i Instruktorima, koji su još uvek na turneji povodom 25 godina rada stigli do rokerske Meke Starčeva. Sjajan nastup Momčila Bajagića i njegovih Instruktora organizatori su učinili dodatno spektakularnim i slavljeničkim vatrometom!

Početak je pripao mladim snagama, starčevačkom bendu Kreativni nered, i pančevačkim D grup i El buzz. Sarajevsko-beogradski Elvis Jr. Kurtovic imao je nesreću da svira dok je starčevački stadion polivala kiša, ali to nije sprečilo prisutne da se dobro zabave uz hitove „Da Bog da crk’o rokenrol“ ili „Hajle Selasije“ i čak neke novoprimitivističkih kolega Zabranjenog pušenja.

Povezana vest:  Ramirez (FEUD), Goran Jevtić i Sharks, Snakes & Planes u Jelen Top 10

Srpski Kelti Orthodox Celts su pripremili svoju standarno dobru žurku, a kako se i očekivalo Starčevom i okolinom orili su se „Irish Rover“, „Rocky Road To Dublin“, „Drinking Song“…

Vođa sastava Aca Seltik, da li zbog svirke na fudbalskom stadionu, bio je potpuno u duhu Svetskog prvenstva, raspitujući se u publici za prognoze utakmica, a Ortodoks Kelts su čak odsvirali i uvodne taktove himne Mundijala!

Čast da zatvore drugi „Ex Yu Rock Fest“ pripao je gostima iz Rijeke provokativnim Let 3, koji su dosta pažnje posvetili pesmama sa nedavno reizdatih kultnih albuma „Two Dogs Fuckin“ (1989) i „El Desperado“ (1991).

Povezana vest:  Novi album Who See na Deezeru

-Uprkos lošem vremenu može se reći da je festival uspeo! Nastavljamo sa festivalom, jer je prostor na kome se održava definitivno fantastičan, sa pokrivenim tribinama gde stane i 3.000 ljudi. Kad je pala kiša to se pokazalo kao jako dobro rešenje. Pokušaćemo da iduće godine opet publici ponudimo nešto novo, a na spisku želja su Hladno pivo, Van Gog, Vlatko Stefanovski… – kaže organizator festivala Petar Andrejić.