New_Young_Pony_Club_New Young Pony Club na Demofestu

 

 

Na ovogodišnjem, trećem Demofestu, koji će se održati od 21. do 24. jula na tvrđavi Kastel, u petak 23. jula koncert će održati londonska grupa „New Young Pony Club“ koju čine tri djevojke i dva dečka, a njihova muzika može se okarakterisati kao post-punk i new wave.

 

Bend NYPC su 2004. godine osnovali Tahita Bulmer (vocal) i producent Andy Spence koji u bendu inače svira gitaru. Kasnije su im se pridružili Lou Hayter (klavijature) i Sarah Jones (bubnjevi).

Povezana vest:  Svi na pod u Domu omladine

 

Uticaj na NYPC imaju mnogi različiti bendovi i žanrovi, ali uporedo s tim oni pokušavaju da ne liče ni na koga. Oni za svoju muziku kažu: Vjenčali smo etiku plesa sa etikom popa i stvorili nešto uz šta možete i plesati i pjevati“.

Popularnost im donosi singl „Ice Cream“, koji izdaju 2005. godine nakon čega potpisuju za australsku izdavačku kuću “Modular Rec.” koja im je izdala album prvijenac „Fantastic Playroom“.

Povezana vest:  Najprodavaniji albumi i singlovi u Velikoj Britaniji

 

Godine 2007. kreću na „NME Indie Rave Tour“ zajedno sa “The Sunshine Underground”, “Klaxons”, “Cansei de Ser Sexy” nakon koje je uslijedio debi album „Fantastic Playroom“. Album dobija pozitivne kritike britanskih muzičkih kritičara i nominovan je za Mercury nagradu 2007. godine.

U martu ove godine izdali su svoj drugi album „The Optimist“ koji sadrži hitove poput „Lost A Girl“  i „Chaos“, a album su izdali za vlastitu izdavačku kuću “The Numbers”.

Povezana vest:  Džastin Biber: Prvi poljubac sa Selenom bio je najbolji u mom životu!

 

Kritika nije sigurna da li da njihovu muziku uvrsti pod „new rave“ ili „new disco“, ipak to nije ni bitno, jer je njihova muzika odlična. Osim britanskih medija, u međuvremenu se i David Bowie pridružio listi fanova ovog benda.