Rafael_Nadal_lopticaRafael Nadal: Sada više ne postoji favorit na Vimbldonu

 

U reprizi nedavnog finala iz Roland Garrosa u sredu je, u četvrtfinalu Vimbldona, Rafael Nadal pobedio Šveđanina Robina Soderlinga 3-6, 6-3, 7-6(4), 6-1.

Time je Nadal na dobrom putu ponavljanja 2008. godine, kada je u epskom finalu pobedio Rodžera Federera. To je Švajcarcu bila jedina godina, od 2003. godine, kako nije uspeo da podigne pehar pobednika na „svetoj travi“. Neće to uraditi Federer ni ove godine budući je pao na kolena u četvrtfinalu protiv češkog tenisera Tomaša Berdiha.

Povezana vest:  Jovanovski bez plasmana u glavni žreb Madrida

-Ispadanje Federera je šansa za preostalu četvorku. Svi imamo jednake šanse za titulu, po mom mišljenju favorita više nema na turniru – komentarisao je Španac.

Može se govoriti da je ključni trenutak meča između Nadala i Soderlinga bila velika sudijska greška. Nakon što je dobio prvi set 6-3 u prvom gemu drugog je Šveđanin došao i do brejk-prilike. Ali, došao je do nje posredstvom spomenute greške.

Povezana vest:  Nadal ponovo u Dejvis kup timu Španije

Soderlingovu loptu je linijski sudija označio kao dugu, a Nadal je automatski uzvratio udarcem u mrežu. Ali, Soderling je pozvao „Hawk-eye“ koji je pokazao da je lopta pala na liniju. Umesto ponavljanja poena glavni sudija je poklonio Šveđaninu poen i brejk-loptu uprkos velikoj i opravdanoj ljutnji Nadala.

Španac je spasio brejk-loptu, dobio taj gem, a potom odmah oduzeo početni udarac suparniku.

Povezana vest:  WTA LISTA, Jorovićeva napredovala 193 mesta na WTA listi

-Mislim da je taj trenutak okrenuo meč. Neću da se vraćam na sudiju i komentireš taj događaj. Mogu samo reći da sam tada dobio novu snagu i počeo igrati mnogo bolje. Sve do kraja meča sam držao strašno visok nivo igre – rekao je Nadal.