Muzičar Nikola Vranjković, pred tradicionalne prednovogodišnje koncerte u Beogradu 28. i 29. decembra u velikoj dvorani Doma omladine, objavio je novi singl „Dve reči“, kao i spot u kome se pojavljuju glumci Ana Marković i Sergej Trifunović.

„‘Dve reči’ ili kako je publika već dosta dugo zove ‘Sve što mogu reći’ je pesma koju jako dugo izvodim uživo, ali do sada nije imala svoj studijski snimak. U razgovoru sa ljudima koji prate moj rad, na njihov nagovor, rešio sam da to bude novi singl“, kaže Vranjković.
Spot za „Dve reči“ nastao je na osnovu studentskog filma mlade beogradske rediteljke Milene Grujić, u kome glume Ana Marković i Sergej Trifunović.

Povezana vest:  Rasprodat FAN PIT i PARTER za koncert Rogera Watersa "The Wall Live"

„Svima se zahvaljujem jer su pristali da film bude premontiran u spot. Zadovoljan sam kako je sve ispalo, ali je najvažnije što je Milena zadovoljna. Spot je jako dobro izmontirao Bojan Dmitrašinović“, objašnjava Vranjković.

„Dve reči“ je najavni singl novog, dvostrukog albuma koji bi trebao da se pojavi iduće godine, i na kome će se naći još nekoliko pesama koje Vranjković poslednjih godina svira na koncertima.

Povezana vest:  Književni festival “Nišville Jazz&Book's Session”

„Snimak ‘Dve reči’ mi je posebno drag, jer sam posle više od deset godina u studiju ponovo sarađivao sa Aleksandrom Radosavljevićem (producentom albuma Block Outa ‘Godina Sirotinjske zabave’ i ‘San koji srećan sanjaš sam’, kao i mnogih drugih bendova kao što su Darkwood dub,Orthodox Celts,Goblini…) i sa Dragoljubom Markovićem (Ništa ali logopedi, Block Out) koji je svirao klavijature“, ističe Vranjković.

Produkciju i miks ove pesme potpisuju Ivan Petrović i Nikola Vranjković.

Ključna autorska ličnost kultnog beogradskog Block Out-a, Vranjković je objavio samostalno debi „Za ovde ili za poneti“ (2001), a nakon raspada matičnog benda, mini album „Bremeplov“ (2014), kao i singlove „Fototapet“ (2015) i sa Autogenim treningom „Moraćeš da naučiš da živiš sa tim“ (2016).

Povezana vest:  Eminem: Umalo nisam umro od lekova

„Vraćam se u veliku dvoranu DOB-a jer se u njoj najbolje osećamo moja publika i ja“, kaže Vranjković povodom svojih tradicionalnih prednovogodišnjih koncerta 28. i 29. decembra koji će biti sedeći za publiku, iz dva dela i trajaće preko tri sata.

Ulaznica košta 900 dinara na blagajni Doma omladine, odnosno preko mreže Eventim do 1. decembra. Na dan koncerta biće 1.200 dinara.

PHOTO: Aleksandar Zec