ExitSutra počinje Egzit festival

 

Egzit festival počinje sutra, a na 20 festivalskih bina na Petrovaradinskoj tvrđavi nastupiće više od 600 izvođača, među kojima Fejt nou mor (Faith No More), Mika, Kemikal braders (Ćemical Brothers) i Plasibo (Placebo).

Na Glavnoj festivalskoj bini (Main Stage) publika će moći da čuje i El si di saundsistem (LCD Soundsystem), Di džej Šedou (Đ Shadow), Misi Eliot (Mišy Elliot) i Em si Dajnamajt (MC Dynamite), kao i Pendulum i Rojksop (Royksopp).

Publici će se predstaviti i mnogobrojna imena iz Srbije i iz regiona, a neka od njih su Ringišpil iz Novog Sada, Repetitor iz Beograda, kao i Lolobriđida (Lollobrigida) iz Hrvatske i Elvis Džekson (Jackson) iz Slovenije.

Popularna Fjužn (Fusion) bina ove godine, između ostalih, ugostiće Mike snou (Miike Snow) i Kultur šok (Shock), a pored njih nastupiće i Kanda, Kodža i Nebojša, Generacija bez budućnosti, Kud Idijoti i Ti bi ef (TBF).

Povezana vest:  Himna Svetskog prvenstva najveći letnji hit

Ljubitelje elektronskog zvuka obradovaće program Dens (Dance) arene, koja je jedna od najposećenijih bina festivala. U subotu uveče u Dens areni nastupiće jedan od najpopularnijih di-džejeva današnjice Dejvid Geta (David Guetta).

U Dens areni očekuju se i nastupi Kristal ketl (Ćristal Catle), Dirti sauta (Dirty South) iz Australije, Džos Vinka (Josh Wink) iz Amerike, kao i mnoga druga poznata imena iz sveta di-džejeva.

Tokom četiri dana Egzita održaće se i Tuborg Muzička konferencija, na kojoj će se mladi di-džejevi i producenti iz regiona susresti sa zvezdama koje nastupaju na ovogodišnjem festivalu i s njima razmeniti tehnike, iskustva i znanja o elektronskoj muzici.

Na Egzitu će se i ove godine predstaviti 50 udruženja građana iz celog regiona u okviru „Pijace nevladinih organizacija“, a tokom festivala na bini „Agora“ održavaće se tribine i debate.

Povezana vest:  MTV MOVIE AWARDS 2010, Katy Perry izvodi „California Girls“ sa novog albuma „Teenage dream“

U okviru turističkog projekta „Dan više“ Egzit tim organizovao je i niz manifestacija pod nazivom Get eksajtid (Get Exited), u okviru kojeg će na različitim mestima u Novom Sadu biti organizovan besplatan program.

Program Get eksajtid će se odvijati na nekoliko bina na kojima će nastupiti brojni domaći i strani bendovi i di-dzejevi, a trajaće od 6. do 12. jula. Prateći programi festivala održavaće se i na popularnom novosadskom kupalištu „Štrand“.

Posetioci festivala i ove godine moći će smeštaj da potraže u Egzitovom kampu – Egzit vilidž (Village-selo), koji je smešten na lokaciji bivše kasarne „Janko Čmelik“ na Petrovaradinu i otvoren je od 5. do 14. jula.

I u kampu će biti organizovani koncerti i žurke, kao i radionice i edukacije iz različitih društvenih oblasti. Tokom Egzita Erste banka će postaviti i privremene bankomate u kampu, zatim na ulazu u Tvrđavu i unutar Tvrđave, na samom fetivalu. Biće postavljene i privremene menjačnice.

Povezana vest:  Guru kubanskog džeza Bobby Carcasses na Nišvillu 2013

Na festivalu će i ove godine za kupovinu osveženja i pića u upotrebi biti prepoznatljiva Egzit valuta – „token“, a na Petrovaradinskoj tvrđavi radiće 47 šaltera za prodaju tokena.

Posetioci Egzit festivala koji su kupili jednodnevnu ulaznicu moći će da koriste besplatan prevoz iz Beograda pri dolasku i odlasku sa festivala. Besplatan prevoz počeće u četvrtak 8. jula i odvijaće se svakodnevno do 12. jula.

Zainteresovani za besplatan prevoz mogu da rezervišu mesto putem sajta Exitmusic.tv u odeljku „Tuborg autobusi“. Ovogodišnji, 11. po redu festival Egzit trajaće od 8. do 11. jula.