mtv_logoRegionalna premijera novog spota sastava N.E.R.D. na MTV kanalu

Američki sastav N.E.R.D. objavio je svoj povratak na muzičku scenu novima albumom i singlom koji ćete ekskluzivno moći da vidite u petak, 9. jula sa početkom u 12h samo na regionalnom MTV-ju. Radi se o pesmi „Hot-n-Fun“ na kojoj gostuje Nelly Furtado, a koja će se naći na albumu Nothing koji će u prodaji biti od septembra ove godine. Spot je režirao Jonas Åkerlund, poznat po spotu za pesmu ‘’Pussy’’ sastava Rammstein i ‘’Telephone’’ koju izvode Lady Gaga i Beyonce. Članovi benda Pharrell Williams, Shay Haley i Chad Hugo su pored projekata koje su radili za umetnike kao što su Shakira, Pitbul, Solange Knowles našli vremena da pripreme svoj novi studijski album.

Povezana vest:  Album “Alive” grupe BIGBANG ispred Džastina Bibera na Bilbordovoj listi

„Postoji francuski izraz ‘baba cool’ sa kraja šezdesetih godina, koji označava miks poš, boemskog i umetnosti. To je manje više tematika našeg albuma“ otkrili su članovi benda za MTV. „Za spot smo želeli malo psihodelije, nešto kao omaž Yellow Submarine i Magical Mystery Tour sastava The Beatles'“

Ne samo da je spot psihodeličan, već članovi benda navode da je takav i zvuk albuma: „Muzika je vrlo psihodelična. Osamdeset odsto je definitivno flower-power, kontra kultura, izdanje koje vas poziva da se oslobodite i zabavite!“ rekao je Pharell za MTV News.

Povezana vest:  MTV WORLD STAGE: NIRVANA I GREEN DAY

Švedski reditelj Jonas Åkerlund poznati je reditelj spotova i trenutno jedan od najtraženijihi reditelja na svetu. Svoj prepoznatvlji vizuelni stil ugradio je u spotove kao što su  „Smack My Bitch Up“  sastava The Prodigy, „My Favourite Game“ The Cardigans, „Turn the Page“ i „Whiskey in the Jar“ sastava Metallica, „Canned Heat“ Jamiroquai, „Corruption“ Iggy Pop, „The Everlasting Gaze“ The Smashing Pumpkins, „Beautiful Day“ i „Walk On“  U2, „Beautiful“ Christina Aguilera, „Sexed Up“ i „Come Undone“  Robbie Williams, „Wake Up Call“  Maroon 5, „Sober“ P!nk, „When Love Takes Over“ David Guetta, „We Are Golden“ Mika, „Jump“, „Ray of Light“, „Celebration“, „Music“ i „American Life“ Madonna, „Pussy“ i „Ich tu dir weh“  Rammstein, „Paparazzi“ i „Telephone“ Lady Gaga.

Povezana vest:  Legendarni folk – rockpop trubadur Donovan, nastupiće u Kombank Areni, 5. juna!

Za spot za pesmu „Ray of Light“ dobio je i Grammy nagradu, a dugogodišnji je saradnik sastava Roxette. Poslednji spot koji je snimio je za pesmu „Let Me Hear You Scream“ koju izvodi Ozzy Osbourne.

N.E.R.D. su do sada objavili četiri studijska albuma a izdanje ‘’Nothing’’ će se naći u prodaji 13. septembra. Već sada se zna da će sledeći singl biti pesma Party People.

MTV, petak, 9. jul u 12h!