Slobodan_trkulja_kinaTrkulja i Balkanopolis osvojili kinesku publiku

 

 

U okviru  nedavno održane međunarodne izložbe EHRO 2010 u Šangaju, Srbija je predstavila svoju nacionalnu kulturu serijom koncerata Slobodana Trkulje i Balkanopolisa. Poznati srpski bend održao je, na zahtev organizatora, osam koncerta na najprometnijem trgu EHRO centra. Trg okružen paviljonima bio je pretesan da prihvati veliki broj posetilaca   koncerta. EHRO izložbu  dnevno je posećivalo više od pola miliona ljudi. Posle promotivnog koncerta za počasne zvanice u našem paviljonu, Slobodan Trkulja i Balkanopolis održali su seriju od osam koncerata. Broj posetilaca se na svakom koncertu povećavao, te je Slobodan Trkulj a zabeležio posetu od neverovatne 31.000 posetilaca!  Time je srpska umetnost  predstavljena velikom auditorijumu.

Povezana vest:  X FACTOR 2013, Scott Mills pohvalio Tamaru Milanović!

Kineska publika i posetioci EHRO izložbe sa oduševljenjem su prihvatili srpsku muziku koju je izveo Balkanopolis. Mlađa publika je na Trkuljino pojavljivanje na sceni burno reagovala, između ostalog oduševljena i njegovim imidžom, aplaudiranjem u ritmu muzike, uz komentare publike i organizatora da je ovo nastup velikog rok benda! ”Moderna tradicija” kojom je Balkanopolis,   prvi put u Kini, predstavio srpsku kulturu dobila je velike ovacije i izuzetne pohvale. Za jedanaest muzičara Balkanopolisa izrađeni su posebno dizajnirani kostimi na kojima je vezom predstavljena srpska tradicionalna ornamentika.

Povezana vest:  EXIT se ne zaustavlja - Stižu i The Jesus and Mary Chain sa još 17 bendova!

Slobodan_Trkulja_AutogramiSvaki novi nastup privlačio je sve veći broj publike koja svoje oduševljenje muzikom i maestralnošću izvođača pokazala neprestanim igranjem i pevanjem pesama na srpskom jeziku! Trkulja je sve muzičare predstavljao na kineskom, i komunicirao sa publikom na kineskom jeziku što je publika odlično prihvatila. Kineskoj publici su se od instrumenata najviše dopale srpske gajde, koje za njih, predstavljaju i zvukom i izgledom unikatni instrument.

Povezana vest:  Producent benda The Prodigy u Beogradu

Slobodan Trkulja je raspoložen da podeli sa svojom publikom i srpskim medijima novo iskustvo stečeno u Kini. Na raspolagalju je medijima za intervuje, gostovanja, putopise i razgovore o Kini viđenu kroz prizmu umetnika. Poret toga, Trkulja poseduje veliki broj svojih ekskluzivnih fotografija i snimaka iz Kine, kao i snimke nastupa i gostovanja sa kineskih TV stanica.