Chuck_DChuck D snima spot u Beogradu

 

U četvrtak i petak Beograd će ugostiti jedno od najvećih imena rep muzike, Chuck D-ja, člana kultnog američkog dua „Public Enemy“! Chuck D će posetiti naš grad kako bi snimio spot u saradnji sa slovenačkom pevačicom Tijanom Bass u okviru projekta „Face Of Freedom“. Projekat „Face Of Freedom“ za cilj ima podizanje javne svesti o gorućim društvenim problemima. Fokus projekta jeste na očuvanju evropskih vrednosti u atmosferi sve popularnijih nacionalističkih, fašističkih i neo-nacističkih pokreta na starom kontinentu, ali i ostatku sveta.

Povezana vest:  Jahači magle slave 30 godina

Javne ličnosti poseduju nesumnjiv potencijal u buđenju društvene svesti i animiranja javnosti na akcije koje su od društvenog značaja. Upravo ovaj potencijal iskoristio je autor projekta „Face Of Freedom“, Srđan Trifunović, angažujući  javne ličnosti kao ambasadore projekta. Inicijalni ambasadori jesu Chuck D, član legendarnog sastava „Public Enemy“, i slovenačka pevačica Tijana Bass. Njihov nesumnjivi udeo u projektu biće evidentan u prvoj fazi koja podrazumeva snimanje video spota za numeru „Face Of Freedom“. Numera je zapravo muzički duet ova dva umetnika – Tijane Bass, muzičke zvezde iz regiona, i polovine dvojca „Public Enemy“, legendarnog Chuck D-a. Prvi kadrovi video spota za singl „Face Of Freedom“ koji će označiti početak istoimenog projekta biće snimljeni ovih dana u Beogradu, a zatim na još nekim lokacijama u regionu – da bi završne scene bile snimljene u Njujorku.

Povezana vest:  Objavljen spisak pesama Gansa za Beograd

Druga faza projekta podrazumeva razvijanje web-platforme, koja će svakodnevno na uvid biti dostupna svakom korisniku Interneta. Ideja je da svest društva svakodnevno biva „bombardovana“ primerima loše vođenih političkih igara državnih čelnika – to su upravo „Faces Of Freedom“, lica koja predstavljaju kolateralne žrtve loših odluka narodnih vođa širom sveta.

Treća i ključna faza projekta jeste osnivanje fondacije „Face Of Freedom“, sa ciljem sakupljanja sredstava u novčane fondove za pomoć ugroženim „licima slobode“ kojima se ova kampanja i obraća.

Povezana vest:  Majli Sajrus ljuta zbog autograma

MTV je partner na projektu „Face Of Freedom“.