Uz latice crvenih ruža, neizostavni crveni tepih, uz šampanjac i jagode, veliki broj novinara i fotoreportera, prijatelja, saradnika i fanova dočekao je Nedu Ukraden ispred predstavništva Jugoton – Croatia Records u Beogradu.

Nedin dolazak na trenutak je zaustavio saobraćaj u Nušićevoj ulici, a povod ovog okupljanja bila je promocija albuma „50 originalnih pesama“, trostruki box set koji je Croatia Records objavila u saradnji s Goldom, iz Beograda krajem prošle godine. Uz zvuke pesme „Zora je“, njenog najvećeg hita, Nedi je uručeno i posebno priznanje za izuzetan doprinos diskografiji što je izmamilo suze na oči pevačice koja je svojim pesmama obeležila jedan veliki deo muzičke istorije na ovim prostorima.

„Veoma sam srećna što sam bila član najbolje diskografske kuće, jer je bio prestiž sarađivati s Jugotonom. Bilo je to zlatno doba jugoslovenske pop, rock i narodne muzike. Drago mi je što je objavljeno ovo izdanje, to je samo deo pesama snimljenih za Jugoton“, rekla je drhtavim glasom Neda, prisećajući se saradnika, druženja i pesama, koje su obeležile njenu 50 godina dugu karijeru.

Povezana vest:  Pet Metini sa grupom svira u Beogradu 26. juna

Na promociji su se prisutnima obratili Aleksandar Filipović, urednik izdanja „50 originalnih pesama“, Ivana Đorđević, Nedina saradnica i novinarka, a u ime Jugoton – Croatia Recordsa prisutne je pozdravila Natalija Cajić koja je podsetila da Jugoton ove godine obeležava 70 godina postojanja i da je ime Nede Ukraden zlatnim slovima upisano u istoriju, te diskografske kuće.

Trostruka kompilacija sadrži 50 najuspešnijih hitova Nede Ukraden, svevremenske pevačice koja je svojom pojavom obeležila razvoj popularne muzike u regiji. U svojoj dugogodišnjoj karijeri objavila je 25 studijskih albuma, a ova kompilacija svojevrstan je presek njene uspešne karijere, čija popularnost ne prestaje da raste, nizanjem novih hitova.

Povezana vest:  Snimanje spota “Svi ti dani lepi” grupe V.I.P.u adidas street fazonu!

Na trostrukoj kompilaciji na jednom mestu nalazi se 50 hitova iz bogate Nedine karijere, poput „Srce u srcu“, „Imam neku sklonost za te“, „Sve me na tebe sjeća“, „To mora da je ljubav“, „Vrati se s kišom“,“ Zora je“,“Ostariću, čekajući na te“ ili „Došlo doba da se rastajemo“. Box set grafički je oblikovao dizajnerski par Bachrach & Krištofić, dok je crtež na naslovnoj strani delo poznatog strip crtača, Dubravka Matakovića.
Neda je karijeru započela 1967. godine kada je snimila svoju prvu pesmu „Igra bez kraja“ za Radio Sarajevo. S istom pesmom osvaja nagradu kao najbolji debitant na festivalu „Vaš šlager sezone“. Početkom 80-ih godina, promenom imidža i povratkom u diskografsku kuću Jugoton, te saradnjom s Đorđem Novkovićem i Rajkom Dujmićem, kreće zlatno doba njene karijere. Neda Ukraden postaje ikona pop kulture i zabavne muzike u regiji.

Povezana vest:  Bend "The Cranberries" sutra u Hali sportova

Fantastični tiraži njenih albuma i popularnost koja ne jenjava svrstavaju je u najuspešnije izvođačice u istoriji ovih prostora. Njeni stariji hitovi poput „Zora je“, „Piši mi“ ili „Došlo doba da se rastajemo“ i danas se rado pevaju, a Neda i dalje nezaustavljivo radi na novim pesmama. Povodom 50. godina karijere, Neda je najavila i velike koncerte u Zagrebu, Sarajevu i Beogradu.

Foto: Željka Dimić i Neda promo