Lollobrigida pred beogradskom publikom 
LollobrigidaNajšljokičastiji hrvatski electro bend Lollobrigida i beogradska indie atrakcija Petrol, nastupiće zajedno na koncertu koji će se održati u petak, 18. decembra u Domu omladine Beograda sa početkom u 21h. Karte će se naći u prodaji na blagajni Doma omladine od ponedeljka, 30. novembra po ceni od 800 dinara. 
Ovo će biti prvi veliki beogradski koncert benda Lollobrigida koji su ovogodišnji dobitnici MTV nagrade za najbolji regionalni bend. 
Da se očekuje veliko interesovanja za ovaj nastup govore, ne samo činjenica da je bend Lollobrigida dobio nagradu na osnovu glasova publike iz regiona, već i činjenica da je poslednji beogradski koncert benda u maloj sali Studentskog kulturnog centra bio rasprodat! Lollobrigida je bend koji je prvobitno nastao kao duet, a čiji je duhovni vođa i kreativni motor hrvatska medijska zvezda Ida Prester.
Ida je voditeljka na Hrvatskoj nacionalnoj televiziji HRT, gde je uspešno vodila emisiju Briljanteen i jednu poznatu muzičku emisiju, oprobala se i kao voditelj hrvatskog izbora za pesmu Evrovizije (DORA 2009), a zbog činjenice da je „bez dlake na jeziku“ Ida je bila finalista emisije Piramida u Hrvatskoj. 
Ida je u leto 2005. godine ušetala na muzičku scenu hrvatske debi albumom Cartoon Explosion sa koga su se izdvojili hitovi Party i Bubblegum Boy. 
Uz „manekenke koje pevaju“ na bini su i novi članovi Lolla kolektiva Shinec (gitarist Pipsa), Kleemar, David (Sphericube) i Jernej (Psycho-Path). U ovoj postavi 2008. godine Lollobrigida objavljuju drugi studijski album Lollobrigida Inc. koji se opisuje kao veseo, erotičan, sexualan, povremeno provokativan, ali bezrezervno optimističan, lepršav i plesni materijal. Cela bivša Jugoslavija pleše uz Lollobrigide. Rasprodati koncerti širom regiona, nastupi na Sziget i Exit festivalima, nastup na „Green Festu“ zajedno sa bendom Kaiser Chiefs, popunjeni klubovi i plesni podijumi od ovog benda učinili su muzičke zvezde. 
Petrol je trio iz Beograda nastao u proleće 2003. godine. Prvu postavu činili su Milan Bukejlović Buki, Ilija Duni i Ana Janković, a probe su na početku održavane u Ilijinom stanu. Nedugo nakon toga u bend dolaze Vladimir Lenhart (bas) i Dragana Živkovic (klavijature). Bend postaje koncertno aktivniji tako da je usledio niz nastupa: sa Obojenim Programom, grupom Disciplin A Kitschme, dva puta na festivalu Exit, zatim na Art&Music festivalu 2006.godine u Puli. Posle nekoliko promena, bend se konačno u jesen 2006. ustaljuje kao trio koji čine: Ilija – glas i gitara, Buki – bubnjevi i Ana – analogni sintisajzer i električne orgulje. 
Od tada grupa nastupa često po Beogradu i drugim gradovima u Srbiji, a jedno od posebnih i najzanimljivijih iskustava bio im je nastup za štićenike Specijalne bolnice u Centralnom zatvoru prošlog leta. Takode, Petrol nastupio i na Supernatural festivalu, kao i u okviru Exitove kampanje za izlazak na izbore Nema zezanja. Petrol je u sopstvenoj produkciji 2004. godine objavio istoimeni EP sa pet pesama, a u februaru prošle godine sa tri numere učestvuju na kompilaciji Zdravo, zdravo, zdravo (Kultur Akt).
Singl Sve jedno je, koji najavljuje debi album, proveo je nekoliko nedelja u vrhu domaćih top lista. Debi album Nezgodno vreme opasni dani, koji predstavlja ultimativni spoj plesnih ritmova i psihodeličnog roka, u prodaji je od oktobra prošle godine u izdanju Odličnog Hrčka i producentske kuće Digimedija. Album je snimljen je u periodu od jula 2007. do marta 2008. godine u zagrebackom studiju Kramasonik i sadrži 10 pesama. Snimatelj i producent albuma je Hrvoje Nikšic. 

Povezana vest:  Džastin Biber prijatelju za Božić poklonio automobil