van_gogh_koncert_arena (2)Van Gogh zapalio Arenu
van_gogh_koncert_arena (3)Popularna beogradska rok grupa Van Gog održala je sinoć koncert u beogradskoj Areni, pred oko 15.000 gledalaca. Bend je svirao pesme iz svih faza karijere, uključujući hitove „Tragovi prošlosti“, „Neko te ima noćas“, „Mama“, „ Brod od papira“, „Opasan ples“, „Kolo“, „Spisak razloga“, kao i pesme sa aktuelnog osmog po redu albuma „Lavirint“– „Nek’ te telo nosi“, „Kad znam da ne voliš me“, „Kidaš moj svet“, „Meni nije ni do čega“…
Koncert je započeo numerom „Opasni ples“, a kašnjenje od pola sata nije više ništa novo za publiku beogradske Arene kojoj na kraju koncerta to uopšte nije smetalo.
Na pistu dužine 25 metara prvo su izašli članovi benda – bas gitarista Dejan Ilić Cvika i bubnjar Srboljub Radivojević Srba, kojima se na ovom nastupu kao pojačanje pridružio gitarista Toni Jocevski. I svirka je mogla konačno da počne! Iz mraka se začuo Đuletov glas i reči: „ Znam, želiš da si tu, da hodamo po tlu, toplom od suza…“ , a u dnu bine reflekotri su obasjali frontmen koji je bio obučen u belo – crnu kombijaciju. Potom je Zvonimir Đukić držeći u ruci suncokret došao do članova benda i maestralno završio prvu numeru. Cvet je na kraju završio u publici, u rukama nadamo se neke dame. Sledeća numera „ Nek te telo nosi“ u žestokom ritmu podigla je publiku na noge koja od tog trentka pa sve do kraja koncerta nije stala.  
U Areni je zaista bio spektakl kao što u vangogovci obećavali danima pre nastupa. Vrhunska produkcija, možda najbolja do sad viđena na našoj sceni, video bimovi površine sto kvadratnih metara na kojima je pubilka mogla da vidi delove spotova, ali i sebe, specijalni svetlosni i pirotehnički efekti, kvalitetno ozvučenje…
van_gogh_koncert_arena (1)Đule se publici obratio posle pesme „ Da li zna” na šaljiv način: – Beograd, dobro veče! Ljudi večeras izgledate prelepo. Srećan vam dan publike, neka vaši osmesi traju godinama, kao i ljubav i nada. 
Usledeli su hitovi „Mama” sa trećeg albuma „Strast”, zatim „Tragovi prošlosti” čije izvođenje je pratila vatra na bini, „Kiselina”… Đule je otišao da se presvuče, a na bini je ostao maestralni bubnjar Srba koji je izveo svoj solo šuo za koji je nagrađen snažnim aplauzom pristunih fanova. Uz numeru „Klatno” atmosfera je dostigla novi ključanja što je bila prava uveritra za pesmu „Aerodrom” za koju je sinoć snimljen spot jer su tako fanovi izabrali izjavio je Đule, a njegove reči izazavale su oduševljenje. 
Sjajna pevačica moćnog glasa, Kristina Savić pridružila se Đuletu na bini i uz pratnju klavijaturiste Ivana Aleksića izveli su numeru koja nikada pre nije svirana na koncertima, „Suđeno” koju su pevale sve generacije u Areni, od klinaca do matoraca. Kristina i Đule otpevali su zajedničkim snagama i pesmu „Delfin”.
U jednom trenutku Đule je sišao u parter kako bi se pozdravio sa publikom, a potom se vratio na binu i nastavio u žestokom ritmu. Još jedan gost pridružio se Van Goghu na bini. Bivši pevač Sunšajna, Đole Ramirez sa Đuletom je na albumu “Lavirint” snimio fenomenalu pesmu „ Meni nije ni do čega” a izvođenje ove numere zaista je podiglo već uzavrelu atmosferu u hali. 
Koncert koji je trajao gotovo dva i po sata završen je bisom sa hitovima „Neko te ima noćas”, „Kolo”, „Znam da me ne voliš” i „Dišem”.

Povezana vest:  Nick Jonas predstavio album „Spaceman“ i iznenadio Deluxe izdanjem

van_gogh_koncert_arena

Više slika možete pogledati u GALERIJI.