navijaciDruga strana derbija

 

Crvena zvezda – Partizan 1:2

 

 

 

 

 

 

 

delije_fudbal1Dogodio se i 137 derbi večitih. Ovoga puta fudbaleri su se okupili na stadionu Crvene zvezde, popularnoj Marakani. Rezultat je jasan 2:1 za crno bele ali dešavanja na i oko stadiona ostaju one stare. Bilo je gužve, prekida utakmcie, divljanja navijača pre tokom i posle meča.

Ukupno su privedene 34 osobe – 14 maloletnih i 20 punoletnih, dok je osam primljeno u Urgentni centar, među kojima i jedan policajac, izjavio je načelnik Policijske uprave za grad Beograd Slobodan Vukolić. Lekari klinike „Anlave“ intervenisali su osam puta tokom derbija, dve životno ugrožene osobe prebačene su u Klinički centar Srbije, dok su ostali zadobili lakše povrede. Tako je rekao direktor klinike Slobodan Ivanović, stariji muškarac doživeo je infarkt tokom utakmice, dok je 11-godišnje dete iz nepoznatih razloga palo i tom prilikm zadobilo težu povredu glave.

Povezana vest:  Bez pobednika u derbiju severnog Londona

Večiti derbi Crvene zvezde i Partizana na beogrdaskoj „Marakani“ obeležilo je i paljenje jednog broja stolica na jugu od strane pristalica Partizana. Zbog toga je sudija meča Dragomir Stanković prekinuo utakmicu na oko pet minuta da bi vatrogasne ekipe ugasile požar.

grobari_derbi_navijanjePripadnici policije su na severnoj tribini stadiona „Marakane“ su uoči derbija prilikom kontradiverzionog pregleda, pronašli više desetina dimnih uložaka, baklji i drugih pirotehničkih sredstava. Pronađeno je više od 60 komada pirotehničkih sredstava.

Povezana vest:  Nemački fudbaleri nose crni flor zbog smrti Halera

Koliko je “jaka” srpska fudbalska liga govori podatak da je Adem Ljajić juče odigrao poslednji derbi, a ima 17 godina. Mladi Ljajić prelazi u Mančester Junajted I tako srpski fudbal ostaje siromašniji za još jednog odličnog fudbalera.

Oba tima su delovali više nego motivisano za ovaj meč. Skoro svaka sitnica, faul ili ništo drugo bilo je dovoljno da se upali varnica među fudbalerima. Tako je i Srđa Knežević u 48 minutu zaradio crveni karton jer se nesportski poneo I zgazio fudbalera Crvene zvezde koji je ležao na zemlji, posle duela sa fudbalerom Partizana. Ipak, toje “samo” derbi večitih.