atheist_rapZenica zove Ateist rep

 

Novosadski pankeri „Ateist rep“ nastupiće 6. avgusta kao glavni izvođač prve večeri novog muzičkog festivala „Zenica zove“ u gradskom Starom pozorištu.

Organizatori prvog festivala „Zenica zove“ Unija studenata Univerziteta u Zenici saopštili su da će pre „Ateista“ svirati lokalni sastavi „Mučenička grupa“ i „Velika ekonomska kriza“, kao i banjalučki „Grof Đuraz“.

Povezana vest:  DIVERT, ALTERDEUS i NEKE FACE u sredu 22.12. na Akademiji

Druge večeri 7. avgusta u Zenici nastupaju između ostalih travnički „Kilingdžezhardkorbejbi“ (Killingjažhardcorebaby), skopski „Superhiks“ i splitski „TBF“.

Organizatori su saopštili da je muzički festival koncipiran kao deo regionalne studentske konferencije „Zenica zove“, koja će biti održana početkom avgusta na Univerzitetu u Zenici, uz radni naziv „Kultura razlike i ujedinjeni evropski studenti“.

-Muzički stilovi koje se trudimo da prezentujemo su različiti i žanrovski veoma slični, te i na taj način uspevamo da posetiocima dočaramo ideju festivala koja se bazira na jednakosti, toleranciji, prihvatanju razlika i jedinstvu među ljudima – navode zenički studenti.

Povezana vest:  Amira Medunjanin, Bojan Zulfikarpašić i Nenad Vasilić na zatvaranju Nišvila